Englezi već šesti put ispali s velikih natjecanja nakon izvođenja jedanaesteraca

Englezi se kući vraćaju slomljena srca

Hina

»Kući se vraćamo slomljenog srca i to je teško prihvatiti. Nismo igrali loše, ali smo ipak ispali. Mislio sam da ćemo imati sreće prilikom izvođenja jedanaesteraca, ali ništa od toga,« kazao je Gerrard



KIJEV  Nogometaši reprezentacije Engleske bili su slomljeni nakon poraza od Italije u četvrtfinalu europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini. Posebice što su već šesti put ispali s velikih natjecanja nakon izvođenja jedanaesteraca.


»Kući se vraćamo slomljenog srca i to je teško prihvatiti. Nismo igrali loše, ali smo ipak ispali. Mislio sam da ćemo imati sreće prilikom izvođenja jedanaesteraca, ali ništa od toga,« kazao je Steven Gerrard.


Jednako očajan bio je i Wayne Rooney. »Teško je vjerovati da smo ponovo ispali nakon jedanaesteraca. Bila je to teška i dramatična utakmica,« kazao je napadač Manchester Uniteda.




Engleski izbornik Roy Hodgson čestitao je svojim igračima i stao u obranu tragičarima Ashleyu Youngu i Ashleyu Coleu koji su promašili jedanaesterce. »To se može dogoditi svakom igraču. Nemojte ih osuđivati jer im nije lako. Nisu pucali nonšalantno, jednostavno bili su neprecizni,« kazao je Hodgson, te dodao: »Ponovo odlazimo kući na isti način, a ovdje nismo izgubili utakmicu. Iskreno, to je frustrirajuće. Međutim, moramo biti pozitivni. Dečki su se herojski borili, bili su sjajni, i učinili su zemlju ponosnom.«


Strateg ‘Gordog Albiona’ je komentirao i činjenicu da su Englezi već šesti put ispali s velikih natjecanja nakon izvođenja jedanaesteraca. »Jedanaesterci su postali naša opsesija. Mnogo smo ih vježbali, no očito je pritisak sputao naše igrače. Na treningu je nemoguće simulirati umor i pritisak koje donosi izvođenje kaznenih udarca. Nemoguće je simulirati tako stresne uvjete,« zaključio je engleski zbornik.