Žali zbog razlaza sa "starom damom"

Del Piero odbio Liverpool iz poštovanja prema navijačima Juventusa poginulima na Heyselu

Hina

Kada je vodstvo kluba koncem prošle godine odlučilo ne produžiti Del Pieru ugovor, legendarni napadač je snimio video poruku u kojoj je kazao kako bi želio ostati u klubu



RIM – Legendarni talijanski nogometaš Alessandro Del Piero (37) otvorio je ‘dušu’ nakon odlaska iz Juventusa priznavši kako je očekivao drugačiji razlaz s torinskom ‘Starom damom’, te otkrivši kako je odbio ponudu Liverpoola iz poštovanja prema poginulim navijačima Juventusa u tragediji na stadionu Heysel.


»Zamišljao sam drugačiji rastanak s Juventusom. Ipak, stvari su se promijenile prije godinu dana. Na koncu sam otišao zadovoljan jer sam sve dao Juventusu, nemam za čime žaliti,« kazao je Del Piero koji je dres torinskog velikana nosio 19 godina sakupivši 705 nastupa i 290 golova. S Juventusom je osvojio 16 trofeja pri čemu šest ‘scudetta’ i jednu Ligu prvaka.


Kada je vodstvo kluba koncem prošle godine odlučilo ne produžiti Del Pieru ugovor, legendarni napadač je snimio video poruku u kojoj je kazao kako bi želio ostati u klubu.




»Tada je bilo mnogo glasina, a ja sam želio razjasniti neke stvari kako bi navijači znali da novac nije kamen spoticanja. Želio sam ostati u klubu,« pojasnio je.


Del Piero se od najdražeg kluba oprostio osvajanjem naslova prvaka Italije. U susretu posljednjeg kola navijači su ga ispratili ovacijama, suzama i pjesmom. »Navijači su stvarno bili fantastični. Tada sam shvatio koliko me vole i cijene«, kazao je Del Piero.


Nakon razlaza s Juventusom imao je niz atraktivnih i financijski sjajnih ponuda. Među klubovima koji su ga željeli bio je i Liverpool, no Del Piero nije želio među ‘Redse’ iz poštovanja prema poginulim navijačima Juventusa u tragediji na stadionu Heysel 1985. godine koju su izazvali navijači Liverpoola.


»Od tada su Juventus i Liverpool uspjeli ponovo uspostaviti dobre odnose, ali za mnoge je tragedija na Heyselu nešto što nikada neće obrisati iz svojih sjećanja,« priznao je Del Piero otkrivši zemlje iz kojih su stizale ponude: »SAD, Brazil, Tajland, Katar, Španjolska, Engleska, Kina, Japan… Nisam tražio najbolju financijsku ponudu, niti klub koji igra u Ligi prvaka jer sam u karijeri osvojio sve što se može osvojiti. Zbog toga sam se odlučio na Sydney.«


»Stigao sam u Australiju kako bi isprobao nešto novo. Sve ovo je za mene velika avantura. Teško je donositi sudove nakon mjesec dana, no dojmovi su sjajni. Uživam u svakom trenutku,« zaključio je jedan od najboljih talijanskih nogometaša svih vremena.