ZDRAVI I ORNI

DOBRE VIJESTI IZ RUSIJE: Svi hrvatski igrači su trenirali 24 sata prije finala!

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Najupitniji je nastup Ivana Strinića na čije mjesto bi od prve minute mogao istrčati Josip Pivarić



MOSKVA Dobre vijesti stižu iz tabora hrvatske nogometne reprezentacije. Nakon što su u petak čak petorica igrača propustila trening, 24 sata prije finalnog ogleda na Lužnjikiju svi su trenirali. Trening u petak propustili su Šime Vrsaljko, Danijel Subašić, Ivan Strinić, Ivan Perišić i Dejan Lovren, ali u subotu su se svi pojavili na terenu. Možda i zato što je izbornik Dalić poručio kako njegovi igrači više nemaju što trenirati.


– Mi više nemamo zašto trenirati. Potrebniji su nam odmor i relaksacija. Imamo sitnih problema, ali se nadam da ćemo to riješiti. Nisam, zabrinut jer imamo dobru klupu i igrače koji jedva čekaju nastupiti – kazao je hrvatski srateg uoči treninga.


Ti sitni problemi ponajviše se odnose na Ivana Perišića koji ima problem s bedernim mišićem, te Ivana Strinića koji ima hematom. Međutim, Perišić bi trebao biti spreman do sutrašnjeg ogleda, dok bi Strinić mogao preseliti na klupu. Strinić je nastupio na pet utakmica na ovom prvenstvu, no u sve tri utakmice drugog kruga Dalić ga je mijenjao zbog umora i ozljede, pa se vrlo lako može dogoditi da će u nedjelju od prve minute startati Josip Pivarić koji je u Rusiji sakupio četiri nastupa i 201 minutu.Ostatak momčadi je u dobrom stanju. Igrači jedva čekaju utakmicu života.

– Snage će biti i viška. Ako treba, nosit ćemo jedne druge. To je najveća utakmica za nas – poručio je Ivan Rakitić.