Nema dogovora

ČUDNA SITUACIJA Žuta i Gorgon ne žele pregovarati o novom ugovoru do zime, a onda mogu otići bez obeštećenja

Portal Novilist.hr

Edi Šunjić (Dinamo) i Alexander Gorgon (Rijeka)/D. LOVROVIĆ

Edi Šunjić (Dinamo) i Alexander Gorgon (Rijeka)/D. LOVROVIĆ

Tijekom zimske stanke bit će vremena za razgovor o ugovoru i ostalim stvarima - rekao je Austrijanac Alexander Gorgon na tu temu za portal germanijak.hr, odnosno Sportske novosti



RIJEKA Leonard Žuta, Alexander Gorgon, Dario Čanađija i Andrej Prskalo četvorica su igrača Rijeke kojima ističu ugovori istekom ove sezone. Prema slobodnoj procjeni, piše portal germanijak.hr pozivajući se na Sportske novosti, s Čanađijom i Prskalom neće biti problema, no kod Gorgona i Žute sve je otvoreno.


– Nema ništa što bih mogao reći s velikom sigurnošću. Počeli smo malo razgovorati, ali sada je važno da do zime polusezonu završimo u pozitivnom tonu, da se svi držimo kao momčad, a  onda će biti prilike za razgovore o situaciji svakog pojedinca. Sad nam u fokusu mora biti momčad, a tijekom zimske stanke bit će vremena za razgovor o ugovoru i ostalim stvarima – rekao je Gorgon na tu temu.


Inače, svaki igrač koji uđe u posljednjih šest mjeseci ugovorne obveze može bez obeštećenja potpisati (pred)ugovor s novim klubom čime se osjetno smanjuje manevarski prostor u pregovorima oko produženja ugovora i zaštite klupskih interesa ove zime. Podsjetnika radi nekada su na Rujevici prije ulaska u zadnju godinu ugovora (Lešković, Mitrović…) odvajali “neposlušne” igrače od rada s prvom momčad. Vremena se mijenjaju… Austrijanac Alexander Gorgon je nedavno dobio kapetansku traku iako ove zime može potpisati za drugi klub i na ljeto otići besplatno.