Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
12. prosinca 2019.
Predstavljen novi trener

foto SIMON ROŽMAN: Odluka je bila laka, Matjaž Kek mi je rekao da su rujevičke tribine uvijek bile naš 12. igrač

Simon Rožman/D. ŠKOMRLJ
Simon Rožman/D. ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 24. rujan 2019. u 11:59 2019-09-24T11:59:00+02:00

Dobili smo pravog trenera i pravog čovjeka. Vjerujem da će svo to znanje i sve svoje izvrsnosti pokazati u Rijeci. Želim mu puno sreće i uspjeha - rekao je Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke.

RIJEKA Simon Rožman, novi trener HNK Rijeka, potpisao je ugovor na tri godine, a u prijepodnevnim satima predstavljen je na Rujevici kao šef struke, nasljednik Igora Bišćana.

- Riječ je o mladom treneru koji je u kratko vrijeme stvorio u Sloveniji pa i šire renome izvrsnog trenera i čovjeka. Dobili smo pravog trenera i pravog čovjeka. Vjerujem da će svo to znanje i sve svoje izvrsnosti pokazati u Rijeci. Želim mu puno sreće i uspjeha - rekao je Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke.

Simon Rožman zadovoljan je prvim dojmovima u novoj sredini.

- Možda koja moja riječ nije najbolja na hrvatskom, ali obećavam da ću brzo naučiti. Hvala klubu na povjerenju i prilici, divno su me primili ovdje na Rujevici. Mogu kazati da je moja odluka bila vrlo laka, a s druge strane u maloj mjeri i vrlo teška. Laka jer sam došao u top organizirani klub, prepoznatljiv u regiji s uvijek jasnim i visokim ciljevima. U klub s dobrim i kvalitetnim igračima koji imaju veliku želju i ambiciju. Znam i da ljudi ovdje vole klub i znaju prepoznati rad i neki sadržaj na terenu - rekao je Rožman dodajući zašto je odluka bila i malo teška.

- Kad sam razgovarao s mojim trenerskim prijateljem Matjažem Kekom rekao mi je da je na Rujevici uvijek bila super atmosfera te da su tribine uvijek bile dvanaesti igrač. Nadam se da ćemo i dalje ići tim putem i da će nam navijači pomoći na svakoj utakmici. To su stvari zbog kojih sam se lako odlučio za Rijeku. A u maloj mjeri odluka je bila teška jer je Bišćan ovdje napravio sjajan posao, puno smo razgovarali ovih dana. Mislim da sad ulazimo u neke "velike cipele". Ja ne želim puno pričati pred mikrofonima, uvijek je teren taj na kojem se treba pokazati. Mogu samo obećati da ću svu svoju energiju i znanje i svoje srce dati mom novom klubu na putu novog uspjeha - rekao je Rožman.

3900430
Predstavljanje Simona Rožmana/D. ŠKOMRLJ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.