TRENER RIJEKE

Sopić: “Puno smo razgovarali ovaj tjedan, dečki se nemaju čega sramiti niti si nešto zamjeriti”

Denis Frančišković

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Nakon dva poraza treba nam pozitivan rezultat da bi svi lakše prodisali i digli glavu – kaže Sopić



RIJEKA – Rujevicu je okovao neki neprirodni smiraj, nakon teškog poraza u utakmici sezone od Dinama, momčad se okreće završnici  koja ipak ima svoju težinu. Modrima treba otežati put prema naslovu što je više moguće, u isto vrijeme nadati se nekom čudu i idealnom scenariju te u konačnici pokušati doći do sedmog Rabuzinovog sunca koje bi uvelike ispralo svu gorčinu i ugrijalo Kvarner.


– Očekuje nas dosta zahtjevna utakmica u Varaždinu, domaćini su nakon pobjede nad Hajdukom u dobrom ritmu i ozračju. S druge strane igramo bez Hodže, Radeljića i Gode i priliku će dobiti neki drugi koji moraju pokazati da na njih možemo računati – kaže Željko Sopić, trener Rijeke. – Idemo se nametnuti i pokušati pobijediti.


Je li ovaj poraz uzdrmao momčad i u kolikoj mjeri te hoće li igrači smoći snage za brzopotezni povratak u “početne postavke”, pitanje je na koje može najbolje odgovoriti sam Sopić.




– Nije ovo matematika, naravno da nas je poraz uzdrmao, a uzdrmao bi bilo koga. To čak ne bi niti bilo tako da smo odigrali neku lošu utakmicu i da nas je Dinamo nadigrao. Onda mi ne bi bilo krivo. Nažalost nema ocjena za umjetnički dojam, pamti se samo rezultat. Puno smo razgovarali ovaj tjedan i dogovorili što i kako dalje. Dečki se nemaju čega sramiti niti si nešto zamjeriti. Ostvaruje se ono što sam želio od prvog dana, a to je da se svatko od igrača nakon utakmice može pogledati u ogledalo. Razgovarali smo dosta i vjerujem da će se to osjetiti već u Varaždinu


Subota može, ali i ne mora donijeti odluku o prvaku. Rijeka je teoretski još uvijek u igri i potajno možda i priželjkuje scenarij koji bi joj išao na ruku, a u kojem bi se približila Modrima.


– Naravno da sada ovisimo o Dinamu. Ali za početak, najvažnije da je da dobijemo Varaždin. To je ključ, sve ostalo je u domeni rekla-kazala. Nakon dva poraza treba nam pozitivan rezultat da bi svi lakše prodisali i digli glavu – zaključuje Sopić