U lovu na ''modre''

Matjaž Kek: Ne zanima me Dinamo, cilj je osvojiti devet bodova do kraja

Orlando Rivetti

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



RIJEKA »Lokomotivu« su Riječani četiri puta pobijedili ove sezone, pokušat će isti učinak ostvariti i s njihovim suparnikom za Europu, RNK »Split« u nedjelju navečer od 19 sati na Rujevici. U pretposljednjoj utakmici na svom stadionu (gostuju još kod »Osijeka« i ugošćuju »Istru 1961«).


– Stiže nam još jedna ekipa iz gornje polovice prvenstvene ljestvice. Napravit ćemo sve da upišemo nova tri boda. Zadovoljan sam reakcijom ekipe u nastavku poljudske utakmice. Okrunili smo sve dvama pogocima za tri boda – govori Matjaž Kek.


Protiv »Splita« nema pravo nastupa Bekim Balaj zbog tri žuta kartona. Ostali?




– Malo se zakompliciralo s ozljedama igrača, ali to je normalno u ovom dijelu sezone. Tomasov ne trenira s ekipom. Aduktor je na treningu osjetio i Gavranović. Od prije su ozlijeđeni Kajević, Bajić, Roshi… Imamo problema u ofenzivnom djelu, šansu će dobiti drugi i siguran sam, iskoristiti je. Treninzi mi to sugeriraju. Optimist sam, bez obzira što znamo da nas čeka iskusan suparnik koji još ima pogled prema Europi. Igramo na Rujevici, razmišljamo samo kako do novih bodova.


Vizinger u kadru


»Rijeka« igra dobro protiv ekipa iz gornjeg doma, a »Split« je jedna od tih. Pobjedom treba puhati »Dinamu« za vratom?


– Kao što često ponavljam, idemo u žetvu svaku utakmicu, bez obzira na ime suparnika. Tri boda su i u nedjelju jedini cilj, uz dužan respekt prema »Splitu«. Put je uvijek težak, moramo napraviti sve, vjerujem u to.


Izostanci diktiraju neke taktičke promjene?


– U načelu ne. Tomasov i Gavranović ne izgledaju dobro, otvorit će se mjesto za nekog drugog. Raduju me dobre igre Vešovića. Velika želja i motiv nagradili su ga u Poljudu. Tako moramo svi razmišljati. U kadru je i Vizinger.


Jedno je motivacija protiv »Hajduka« i »Dinama«, a drugo protiv »Splita« koji ima dosta problema?


– Mi imamo samo jedan cilj, osvojiti svih devet bodova do kraja prvenstva. Ne zanima nas tko je na drugoj strani. Ne dvojim da će igrači pružiti sve što mogu. Bilo tko igrao. »Split« je iskusna i kvalitetna momčad, pogubno bi bilo svako opuštanje. »Split« lovi Europu, »Rijeka« je sada svakome izazov. Ne opterećujemo se njihovim problemima, razmišljamo samo o onoma što moramo napraviti da bismo došli do cilja.


Energija s tribina


Tri puta protiv »Splita« ove sezone i isto toliko pobjeda?


– Ništa to ne znači. Počinjemo od 0:0, svako sa svojim ambicijama. Bez obzira na to što smo igrali dobro protiv ekipa iz gornjeg doma, »Split« je tvrda kost. Volio bih punu Rujevicu, energiju s tribina. Lakše je tada igrati.


Moguće promjene sustava zbog izostanaka?


– Vidjet ćemo. Ako budemo prisiljeni. U subotu je još jedan trening.


»Dinamo« će lako s »Istrom 1961« i »Lokomotivom«?


– Ne zanima me. Naše je osvojiti devet bodova. Prvenstvo je izuzetno zanimljivo. Na vrhu i začelju, kao i u sredini ljestvici za mjesto koje vodi u Europu.