Riječanke idu na završni turnir

Košarkašice “Kvarnera” ostvarile prvi međunarodni uspjeh

Zlatko Horvat

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Kvarner – Radivoj Korać 71:50  (20:8, 19:14, 15:11, 17:17).  Za djevojke Podgorica je nagrada, kad već igraju bez naknade, mogu uživati u tim utakmicama – kaže trener Damir Rajković. »Budućnost« suparnik u polufinalu



RIJEKA Susret 6. kola Super lige Međunarodne  ženske regionalne košarkaške lige: »Kvarner« – »Radivoj Korać« 71:50 (20:8, 19:14, 15:11, 17:17). Dvorana »Dinko Lukarić«. Gledatelja 70. Suci: Lovšin, Kolar i Grbič (Slovenija). Opunomoćenik: Miletić (Rijeka).


KVARNER:  Perić 10, Romih, Miletić 11 (3-4), Marjanović 2, Blažević 16 (1-1), Buretić, Zovko 2, Tomljenović 8 (1-2), Lazarić, Šimunović, Šesnić 7 (1-2), Šerić 15 (1-4).  


RADIVOJ KORAĆ:  Vučković 5, Ilić (0-2), Turudić 2 (0-2), Mandić, Spasojević 11 (4-4), Jelić 3 (1-2), Erak 21 (5-5), Spaić, Bučevac 6 (2-2), Stoiljković 2.


Košarkašice »Kvarnera« ostvarile su prvi međunarodni uspjeh, u premijernom nastupu u regionalnoj ligi  nastupit će na završnom turniru u Podgorici! Suparnice će im biti igračice domaće »Budućnosti«, koje su ove sezone izgubile samo jednu utakmicu u regionalnom dijelu natjecanja, od večerašnjih suparnica »Trešnjevke«. No, za Riječanke put u Podgoricu neće biti izlet niti put bez nade… 

Nagrada




– Ovo je iznad objektivne kvalitete ekipe, ali cure su velikim angažmanom potvrdile da se može napraviti iskorak. Poremetile su nas neke stvari, oduzele nam mirnoću, ali uspjeli smo se vratiti i ostvariti ono što smo intimno željeli – pokazati da Rijeka ima potencijal za završni turnir. Za djevojke Podgorica je nagrada, kad već igraju bez naknade, mogu uživati u tim utakmicama. »Budućnost« je favorit, ali iznenađenja se događaju – kaže Damir Rajković, trener »Kvarnera«.


Iskoristile su igračice »Kvarnera« treću meč loptu za Podgoricu. Sinoć im je trebala pobjeda nad »Radivojem Koraćem«  budući da imaju 2-0 protiv »Čelika« i u tome su uspjele.  Pomogla je činjenica da su gošće, finalistkinje regionalne lige u prethodna tri izdanja i pobjednice prije dvije godine, stigle bez ozljeđene Vasović, a Mandić je ostala na klupi zbog viroze.


Ivana Blažević pokazala se pravim »jokerom«, po njenom ulasku u petoj minuti krenuo je domaći »vatromet« u prvom dionici, od 4:4  su odmakle na velikih 20:8, a  Zadranka je u tom razdoblju ubacila pet poena bez promašaja, »ukrala« dvije i pokupila dvije lopte pod košem, donijevši onaj prijeko potreban impuls, kada su ruke sputane važnošću utakmice. I Riječankama se otvorilo…  Uz dobar napadački učinak, sjajno su odigrale obranu, pod košem i na vanjskim pozicijama.  


Rezultati 6. kola Super lige:  Kvarner – Radivoj Korać 71:50, Čelik – Triglav 59:55, danas (19):  Budućnost Bemax – Medveščak. Poredak:  Budućnost Bemax 8-1, Radivoj Korać 6-4, Medveščak 5-4, Kvarner i Čelik 4-6, Triglav 2-8.


Vrijedan skok


U nekoliko posljednjih utakmica (Medveščak, Triglav…) Riječanke su padale u drugoj dionici, ali ovoga put su plus 12 u pretvorile u velikih plus 21 u sedmoj minuti druge dionice (37:16). Istina, popustile su domaće u  zadnje tri minute, koju je pogotkom dvije sekunde prije kraja, nakon ofenzivnog skoka, prekinula – Ivana Blažević.


I u trećoj četvrtini prednost je rasla, poslije 25 minuta igre Ivana Šerić je tricom donijela vodstvo 48:24!  Najveću prednost domaće su imale u 32. minuti, na semaforu je stajalo 61:35. Sve to nije vidio nitko iz uprave kluba… Ni sedam asista Ivane Šerić, ni osam skokova i četiri krađe Ivane Blažević…


– Sve probleme smo ostavile sa strane i odigrale ono što je dogovoreno. Zasluženo idemo na završni turnir, na kojem će sve moguće. Dobro ćemo se pripremiti – rekla je Ivana Blažević.