Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
 JUBILARKA

Ove subote održat će se peta revija City 45 20: Dizajnira se haljina inspirirana kišom

Marija Mažar spremna je za još jednu reviju City 45 20, foto Ivor Mažar
Marija Mažar spremna je za još jednu reviju City 45 20, foto Ivor Mažar
Autor:
Objavljeno: 11. srpanj 2018. u 11:35 2018-07-11T11:35:30+02:00

Ove godine manifestacija CITY 45 20 u sklopu Ljeta na Gradini najviše komplimentira lokaciji koja će te večeri dobiti dodatnu magiju kroz igru mode i umjetnosti uz najljepši pogled na Rijeku

Ovog vikenda Trsatska gradina ugostit će peto, jubilarno izdanje revije City 45 20 na koju je ulaz kao i na sve dosadašnje, besplatan. Kako ju je zamislila i po čemu će biti posebna otkrila nam je njena organizatorica Marija Mažar.

– Ove godine manifestacija City 45 20 u sklopu Ljeta na Gradini najviše komplimentira lokaciji. Gradina je posebna, veličanstvena i cijeli koncept osmišljen je da lokaciji na jednu večer daje dodatnu magiju kroz igru mode i umjetnosti uz najljepši pogled na Rijeku. Revija nosi predznak Moda, jučer, danas, sutra, u Gradinu je utkana povijest i tradicija te će nam se predstaviti i dizajneri čiji rad nosi iste vrednote te donose predivne, posebne i nosive kreacije, kazala je Mažar.

Vedran Babić, Mariza Butorac, Željka Budić, Marija Mažar i Džana Ravlić , snimio Ivica Tomić

Za petu godinu angažirano je pet ambasadorica. One su redom Ivana Paris Bubičić, Viviana Kalmar, Linda Lukežić, Antonia Gržinčić i Nikolina Miletić Minovska.

– Stalno naglašavam kako je moda šećer na kraju, ljepota žene ogleda se u njezinom osobnom zadovoljstvu, a ono je sklop naših odabira, načina razmišljanja, zahvalnosti. To je naša poruka. To svojim životima poručuju i naše ambasadorice, sve su one privatno i poslovno realizirane, uspješne, a s druge strane skromne, drage, u tome je njihova ljepota. U tome je ljepota svake do nas. Nakon toga moda nam dolazi kao igra, naglasila je Mažar i otkrila koja je bila njena nit vodilja dok je birala dizajnere za ovogodišnju reviju.

Tko sve izlaže?

Na Gradini će se predstaviti Hunić Design Sisters čija obitelj radi nošnje, kreativne sestre preuzele su dio posla i stvaraju kreacije u koje je utkana raskoš i ljepota svih krajeva Lijepe Naše, zatim Showroom Antonela iz Istre koja će donijeti istarsku čaroliju i tradiciju, Ingrid Rojc iz Istre koja donosi dašak etno egzotike nadahnut Afrikom, zanimljivu priču i inspiraciju donosi i Trgovačko-tekstilna škola iz Rijeke.

– Raskoš domaćeg dizajna donosi nam Cro Design Studio butik iz Rijeke, dom domaćih dizajnera već 13 godina, posebnost je što će ovaj izlazak nositi naše Riječanke svih generacija naglašavajući upravu onu poruku koju smo imali i s ambasadoricama. Bit će zanimljivo!, najavila je Mažar. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare vlasnica Cro Design Studija Mariza Butorac otkrila je da su dame koje će modnom pistom prošetati u kreacijama iz tog butika same izabrale odjeću koja će najbolje odgovarati njihovoj osobnosti i stilu.

– Gradina. Dosad sam se vodila nekim drugim varijantama, no naša Rijeka je tako lijepo živnula i ima predivnih događanja, ovo događanje posebnim čini lokacija i to mi je bila misao vodilja u reviji i sadržaju koji je prati. Znala sam da ove godine Gradinom moraju šetati kreacije koje će se najviše uklopiti među njene zidine. Moram priznati kako ove godine najviše uživam u pripremama i svakom koraku na putu k suboti, ispričala nam je Mažar.

Ove godine »posebnu« haljinu dizajnirat će Džana Ravlić.

– Razmišljali smo što ove godine predstaviti Riječankama i Riječanima, a da bude »naše« i neobično. I spontano se rodila ideja, Rijeka je poznata po kiši, htjeli mi to priznati ili ne, haljina će nositi riječku simboliku, Džani i Sally atelier timu se pridružila još jedna umjetnica kao i plesni studio Trinity na čelu s Paolom Vukelić. Od ove haljine dobili smo tjedne adrenalina i priprema te nestrpljivo čekamo vidjeti ju na Gradini, najavila je Mažar, dok je Džana Ravlić otkrila kako je haljinu motivima morčića oslikala Alma Art.

Dva panela

U četvrtak uoči revije bit će održana i dva panela.

– Novitet ove godine je prilika da čujemo sve one uključene u rad modne i beauty industrije te saznamo s kojim se izazovima susreću radu, kako ih možemo podržati i na kraju da čujemo što se događa »behind the scene« ovih popularnih djelatnosti. Paneli će se održati u Teatro Lounge Baru, 12. srpnja, u 19 sati, imat ćemo priliku čuti Mirelu Ilenić, direktoricu razvoja branda Skinfinity, Vivianu Kalmar, dokt. dentalne medicine, blogericu Ester Gallo, fotografa Filipa Gržinčića, centar menadžericu ZTC-a Željku Budić te dizajnerice Andreu Anić Dokmanović i Džanu Ravlić, otkrila je Mažar i dodala da je ulaz na panel besplatan.

City 45 20 održava se pod pokroviteljstvom ZTC-a čija je centar menadžerica Željka Budić podsjetila da ovaj trgovački centar prepoznatljivo riječko modno događanje podržava od prve godine.

Marija Mažar otkrila je tko će sve nositi reviju.

– Reviju će nositi naše Riječanke, od prve godine s nama je Ivana Paris Bubičić, zatim Lana Gržetić, a tu su i neke nove snage. Djevojke su uzbuđene, znam da im ovaj trsatski hod nije najlakši no veseli me vidjeti da one jedva čekaju i kako ističu ovu reviju kao jednu od najdražih, zaključila je.

Za kraj dodajmo da se Trsatska gradina u subotu otvara u 20.30, a revija počinje u 21.30. U glazbenom dijelu programa nastupit će pobjednica treće sezone RTL-ovog showa »Zvjezdice« Lucija Stipanović te zbor Gimpl.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.