Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Moda i umjetnost

foto/video Na Trsatskoj Gradini održana revija City 45 20: Etno priča s najljepšim pogledom na Kvarner

Haljina inspirirana kišom dizajnerice Džane Ravlić, snimio Damir Škomrlj
Haljina inspirirana kišom dizajnerice Džane Ravlić, snimio Damir Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 15. srpanj 2018. u 11:20 2018-07-15T11:20:00+02:00

Odabranim kolekcijama predstavili su se Ingrid Rojc Design, Hunić Design Sisters, Cro design studio i Showroom Antonela. Poseban trenutak večeri bilo je predstavljene haljine inspirirane kišom i Morčićem dizajnerice Džane Ravlić, a koju je uz podršku plesačica plesnog studija Trinity&co nosila Lana Gržetić. U glazbenom programu sudjelovala je pobjednica showa Zvjezdice Lucija Stipanović i hvaljeni i nagrađivani zbor Gimpl iz Ravne Gore

Trsatska gradina u subotu navečer petu je godinu zaredom disala u znaku mode. U organizaciji portala Stilueta i krovne manifestacije Ljeto na Gradini u povijesnom je ambijentu Trsata održana revija City 45 20.

- Velika hvala Vedranu Babiću koji mi je prije pet godina dao priliku da počnem ovu lijepu priču. Prva godina bila je prekrasna, a ovogodišnja manifestacija ono je o čemu sam sve ove godine sanjala, spoj mode i umjetnosti u povijesnom ambijentu Trsatske gradine, kazala je urednica portala Stilueta Marija Mažar i zahvalila svima koji su pomogli u ostvarenju njenog sna i poručila im: Bez vas ništa ne bi vrijedilo.

Nadahnuta Afrikom etno priču na pisti s najljepšim pogledom na Kvarner otvorila je kreativna Istrijanka Ingrid Rojc. Mini kolekciju činile su prekrasne haljine jarkih boja u pomalo retro stilu.

FO147X6
Revija City 45 20, Trsatska Gradina, foto Damir Škomrlj

Svake godine reviju City 45 20 obilježi jedna posebna haljina. Za ovu godinu inspiracija je pronađena u - riječkoj kiši. Zadatak da kreira posebnu haljinu dobila je Džana Ravlić, dizajnerica koja već 20 godina stvara u gradu na Rječini. Ona je u neobičnoj haljini koja podsjeća na kišobran spojila dvije riječke prepoznatljivosti – kišu i morčiće. Haljina čiji je pokrovitelj Estetski Centar Eternity, izrađena je od svile, a za ručno oslikane morčiće zaslužan je Alma Art. Uz članice plesnog centra Trinity and Co. i taktove pjesme Eurythmics – „Here Comes The Rain Again“ haljinu je okupljenima predstavila Lana Gržetić. Za izradu haljine bilo je potrebno mjesec dana, a za haljinu su uz dizajnericu Džanu Ravilić zaslužne i članice njenog tima iz ateliera Sally. Prema riječima dizajnerice najzahtjevnija za izradu bila je sama konstrukcija koja bi vjerno dočarala kišobran.

FO147X30
Revija City 45 20, Trsatska Gradina, 2. dio, foto Damir Škomrlj

U nastavku večeri publika je mogla upoznati rad sestara Hunić koje spajaju ljepotu tradicijskih haljina i suvremenih žena. Svoju ljubav prema očuvanju hrvatskog ruha naslijedile su od roditelja, naime cijela obitelj Hunić bavi se izradom narodnih nošnji. Godine 2012. rodila se ideja da se od tkanina nastalih tkanjem krene u izradu odjeću sa spomenom na povijesnu prigorsku nošnju. Veliko nadahnuće za predstavljenu mini-kolekciju brenda Hunić design sisters bila je šestinska marama.

Nakon sjajne kolekcije izrazito nosivih etno haljina, publika je mogla uživati u nastupu pobjednice RTL-ova showa Zvjezdice, Lucije Stipanović koja je izvela pjesmu „Euphoria“. Slijedio je još jedan sjajan trenutak -  modnom pistom prošetale su stvarne žene, Riječanke koje svojim djelima inspiriraju i vole život.

IMG_1861
Revija City 45 20, 3. dio, foto Ivor Mažar

Kreacije hrvatskih dizajnera iz Cro design studija redom su nosile Kristina Pilko Demirkiran, sudionica reality i kulinarskih showova, ali i diplomirana ekonomistica i međunarodna sutkinja kickboxinga, zatim koreografkinja i plesačica Ardiana Kajtazi  te Ivana Popy. A zatim su u paru izlazile  mame i kćeri  – Ana i Nina Jugo, Snježana Šegon Krolo i Maris Krolo te Ivana i Antonela Grabar.

Posljednji se, uz uživo izvedbu pjesme Ameno u interpretaciji hvaljenog i nagrađivanog zbora Gimpl iz Ravne Gore, predstavio pulski brend Showroom Antonela.

Program je vodila Ana Černjul, a za odličan izgled svih manekenki zaslužna su bila čak dva tima, IB Studija i Studija ljepote Anais. Reviju su nosile Ivana Paris Bubičić, Ivana Brkljačić, Nika Širola, Ema Gračan, Lana Gržetić, Carrolina Bajrić, Antonia Gržinčić i Enia Tomljanović.

Večer je energičnom izvedbom pjesme „We are the Champions“ u dresu hrvatske reprezentacije i projekcijom hrvatske zastave na zidinama zaključila mlada Lucija Stipanović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.