Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Francuska akademija

Veliko priznanje Almodovarovoj muzi: Penelope Cruz dobiva počasnog Cesara

Penelope Cruz / Foto: REUTERS
Penelope Cruz / Foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 30. siječanj 2018. u 18:16 2018-01-30T18:16:51+01:00

»Muza velikih redatelja, zadivljujuća latinska ljepotica, neodoljiva je od svoje prve uloge na filmu u 16. godini u filmu »Šunka, šunka« koji je smjesta svrstava među najveće glumice budućnosti«, istaknuli su organizatori francuske filmske nagrade Cesar

PARIZ Španjolska glumica Penelope Cruz dobit će počasnog Cesara 2. ožujka u Parizu, na 43. svečanoj godišnjoj dodjeli nagrada francuske kinematografije, objavila je Francuska akademija filmskih znanosti i umjetnosti.

»Muza velikih redatelja, zadivljujuća latinska ljepotica, neodoljiva je od svoje prve uloge na filmu u 16. godini u filmu »Šunka, šunka« koji je smjesta svrstava među najveće glumice budućnosti«, istaknuli su organizatori francuske filmske nagrade Cesar.

Sa španjolskim redateljem Pedrom Almodovarom, Penelope Cruz snimila je pet filmova: »Koža u kojoj živim«, »Sve o mojoj majci«, »Slomljeni zagrljaji«, »Putnici ljubavnici« i »Vraćam se«.

»Penelope Cruz ima sposobnost da zasja kako u međunarodnim produkcijama tako i u intimističkim filmovima, bilo ispred kamere Ridleyja Scotta, Roba Marshalla, Kennetha Branagha, Fernanda Truebe ili Asghara Farhadija s kim je upravo završila snimanje filma 'Todos Lo Saben' koji izlazi u svibnju«, dodaje Akademija. Četrdeset treća dodjela Cesara bit će posvećena francuskoj glumici Jeanne Moreau, preminuloj u srpnju 2017. Večer će otvoriti francuska glumica i pjevačica Vanessa Paradis.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.