Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Kultna serija

foto "Tišina, snima se": U Voloskom počelo snimanje treće sezone "Novina"

Foto: M. ANIČIĆ
Foto: M. ANIČIĆ
Autor:
Objavljeno: 28. svibanj 2019. u 16:36 2019-05-28T16:36:02+02:00

VOLOSKO – Tišina, snima se – odjekivalo je u utorak kišom opranim Voloskom gdje je produkcijska kuća Drugi plan počela snimanje treće, završne sezone dramske serije »Novine«, čije se prikazivanje na HRT-u očekuje tijekom slijedeće godine.

Od utorka 28. svibnja do 1. srpnja filmska će ekipa na čelu s redateljem Daliborom Matanićem snimati na 50-ak lokacija u Rijeci i okolici, a u prvim snimljenim scenama na rivi u Voloskome nastupio je Dragan Despot, u ulozi novoizabranog predsjednika Republike Hrvatske Ludviga Tomaševića, a zajedno s njim na sceni je bio i glumac Draško Zidar u ulozi suca Vrhovnog suda Zvonimira Mihalića.

U središtu treće sezone »Novina« bit će sudstvo, a u početnim scenama opisuje se zakulisni sukob između Tomaševića i premijera dok je sudac Mihalić razapet oko konačne presude u slučaju u kojem fond Domovina od države potražuje naknadu štete od oko 300 milijuna eura.

F285AM13
Snimanje treće sezone serije "Novine" u Voloskom / Foto: M. ANIČIĆ

Ekipu serije i ovog puta predvodi redatelj Dalibor Matanić koji se već navikao na kišu na Kvarneru. Nikako sunca u »Novinama«, komentiramo.

– Valjda se već zna da s nama dolazi i nevrijeme. No ja sam optimist pa se nadam da ćemo ove godine imati nešto više sunca. Nama je za snimanje to zapravo odlično jer upravo nam ovakvo vrijeme i tematski odgovara. I dalje je u fokusu borba za moć – neočekivani udarci ljudi, onih koje mi nazivamo psima na uzici, odnosno sluga pozicija moći koji sada kreću u svojevrsnu osvetu zbog svih nepravdi koje su se događale, otkriva nam Matanić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.