Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
19. siječnja 2020.
Martin Scorsese

Scorseseove srijede: U Art-kinu Croatia kreće ciklus filmova velikog američkog filmaša

Taksist - Scorseseovo remek-djelo iz 70-ih
Taksist - Scorseseovo remek-djelo iz 70-ih
Autor:
Objavljeno: 11. ožujak 2019. u 16:51 2019-03-11T16:51:17+01:00

Otvara se 13. ožujka filmom Dobri momci, a u nastavku donosi još šest odabranih filmova - Taksist, Idiotska noć, Doba nevinosti, Pokojni, Ulice zla i Razjareni bik

RIJEKA U Art-kinu Croatia kreće ciklus filmova Martina Scorsesea. Pod nazivom Scorseseove srijede, ciklus se održava svake srijede od 13. ožujka do 24. travnja.

Otvara se filmom Dobri momci, a u nastavku donosi još šest odabranih filmova - Taksist, Idiotska noć, Doba nevinosti, Pokojni, Ulice zla i Razjareni bik.

Ciklus filmova Martina Scorsesea u srijedu, 13. ožujka s početkom u 20 sati otvorit će kultni krimić Dobri momci uz uvod profesora i kritičara Dejana Durića te profesora i teoretičara Borisa Ružića.

Nastavak ciklusa u ožujku donosi i neprikosnoveni klasik i jedan od nezaobilaznih filmova s čvrstim mjestom u gotovo svakoj filmskoj antologiji – Taksist - remek-djelo 70-ih koje, kroz originalnu te istovremeno zastrašujuću i dirljivu priču o taksistu u New Yorku, vješto dočarava osjećaj otuđenosti u ondašnjem periodu nakon traumatičnog Vijetnamskog rata.

Crna komedija Idiotska noć iz 1985. godine o ludoj njujorškoj noći u životu paranoičnog Paula Hacketta (Griffin Dunne) koji se nikako ne uspijeva vratiti kući.

Nesretni Paul upoznaje Marcy (Rosanna Arquette) jedne večeri u kafiću, no tijekom vožnje taksijem do njena stana kroz prozor mu ispadne novčanica od 20 dolara čime započinje lavina neočekivanih, čudnih, surealnih, a katkad i po život opasnih situacija sa živopisnom skupinom prolaznika.

Ciklus nastavlja srijedama u travnju i donosi krimiće Pokojni i Ulice zla te romantičnu drama Doba nevinosti i klasik Razjareni bik.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.