Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Na setu

Poljsko-srpsko-hrvatska produkcija: I Milena Dravić u filmu ceste ''Pula, to je raj''

Foto D. Memedović
Foto D. Memedović
Autor:
Objavljeno: 7. svibanj 2016. u 11:40 2016-05-07T11:40:43+02:00

PULA Na više pulskih lokacija počelo je snimanje filma »Pula to je raj«, čiji scenarij i režiju potpisuje Nenad Miković, apsolvent Varšavske filmske škole i Majstorske škole za režiju Andrzeja Wajde. Ovih dana snimalo se na željezničkom kolodvoru, kod veslačkog kluba te u blizini Arene. Radi se o autorskom i nezavisnom umjetničkom filmu, u čiju su realizaciju uključeni Luks film i EBH iz Varšave, beogradska »Marsh Production« i zagrebačka »U svom filmu«. Psihološka je to drama o Igoru, mladiću poljsko-srpskih korijena, čija zaručnica Marianne nestaje samo tjedan dana prije vjenčanja te mjesec dana nakon smrti njegova oca.

Osim glumačke legende Milene Dravić i rođenog Puljanina Borisa Komnenića – prvaka drame Narodnog pozorišta u Beogradu, kojeg šira publika pamti po popularnoj seriji »Bolji život«, u kojoj je igrao starijeg sina Sašu Popadića – u ovom filmu igraju priznati afirmirani glumci Igor Đorđević u glavnoj ulozi, Sonja Kolačarić u ulozi zaručnice, Hana Selimović, Miki Krstović, Piotr Głowacki, Goran Jevtić, Bojan Žirović i drugi.

Miković: Sentimentalno sam vezan za Pulu

Redatelj Nenad Miković kazao je da je još od djetinjstva sentimentalno vezan za Pulu, u kojoj je često boravio s roditeljima.
– Ostale su mi divne uspomene. Imam ovdje i prijatelje. Pula je za mene, onako kako je ja osjećam, grad izvan turističke sezone, u toj fuziji antičkog, austrougarskog i socrealističkog. Meni je Pula raj, ali i glavnim protagonistima u filmu, i zato taj naslov. No, u gradaciji drame, upravo se u tim lijepim pulskim predjelima ide prema tragičnom kraju, kaže redatelj.

Mileni Dravić tek predstoji snimanje, i to samo u Beogradu, dok će Boris Komnenić ovih dana, u ulozi oca glavne junakinje, snimati u Vinkuranu, nakon čega se snimanje nastavlja na Kamenjaku. Već je odrađeno osam-devet setova u Beogradu i par u Varšavi.

Ovaj svojevrsni »film ceste« planira se završiti do kraja ove godine, a u Puli i okolici odvija se skoro čitava druga polovica filma. Na filmu zvučnog (nekima i ironičnog) naslova, moći će se vidjeti scene koje prikazuju željeznički kolodvor i pogled na luku, nekolicinu gradskih ulica, kao i razne lokacije u Ližnjanu, Medulinu, Kamenjaku te starogradskoj jezgri Galižane. Podršku filmskoj ekipi pružila je Istarska filmska komisija, osnovana prošlog ljeta pri Istarskoj kulturnoj agenciji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.