Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. veljače 2020.
Otežan povratak u stvarnost

KAKO SE RIJEŠITI ULOGE? Colin Firth nije mogao prestati mucati, Janet Leigh nikad više nije ušla u tuš kadu

Colin Firth previše se uživio u ulogu kralja Georgea  / Foto Reuters
Colin Firth previše se uživio u ulogu kralja Georgea / Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 10. siječanj 2019. u 13:37 2019-01-10T13:37:40+01:00

Kada je završeno snimanje filma 'Tko je smjestio Rogeru Rabbitu?' glumac Bob Hoskins je i dalje čuo glasove crtanih likova te ih je vidio svuda oko sebe, priznavši da je patio od halucinacija

Glumci su često vrlo senzibilne ličnosti. To im omogućava da urone u različite uloge, no ujedno zna biti naporno jer ponekad te uloge imaju negativan utjecaj na život samih glumaca. 

Nabrojit ćemo sedam glumaca koji su nakon snimanja filma imali poteškoća s povratkom u stvarni život. 

Colin Firth: "Kraljev govor"

Postoje uloge koje glumcu mogu promijeniti život, u dobrom i lošem smislu: u prvom slučaju omogućavaju mu da osvoji Oscara ili druga priznanja, no u drugom slučaju imaju razarajući utjecaj na život glumca koji je odigrao ulogu.

Jedan od glumaca koji su nakon snimanja imali problema je Colin Firth. On je naime tijekom snimanja 'Kraljeva govora' bio prisiljen naučiti mucati poput kralja Georgea VI. No nekoliko mjeseci nakon što je film izašao Firth je još uvijek imao poteškoća s govorom - nije mogao prestati mucati niti dok je razgovarao s novinarima.

Colin Firth, Foto Reuters

 

Kyle Richards: "Halloween"

Nakon što je završeno snimanje filma 'Halloween', dječja zvijezda Kyle Richards je prvi put pogledala film u cijelosti te se toliko uplašila Nicka Castlea (koji u ovom hororu glumi zločestog Michaela Myersa) da je spavala u krevetu s majkom do dobi od 15 godina. 

Kyle Richards

Janet Leigh - "Psycho"

Legendarna scena filma Psycho snimljena u kupaoni imala je grozne posljedice po Janet Leigh. Glumica se naime otkad je završeno snimanje nije nikad usudila ući u tuš kadu i tuširati već se isključivo kupa u kadi pod uvjetom da su sva vrata i prozori kuće zatvoreni te da su vrata kupaone otvorena i da zavjesa oko tuša nije razvučena. 

Bob Hoskins - "Tko je smjestio zeki Rogeru"

U poznatom filmu snimljenom 1988. Bob Hoskins je satima razgovarao s crtanim likovima. Kada je završeno snimanje filma 'Tko je smjestio Rogeru Rabbitu?' glumac je i dalje čuo glasove crtanih likova te ih je vidio svuda oko sebe, priznavši da je patio od halucinacija. 

Bob Hoskins, Foto Reuters

Anne Hathaway - "Jadnici"

Kada je Anne Hathaway igrala ulogu Fantine u filmu "Jadnici' priznala je da je to iziskivalo veliki fizički i emotivni napor. Trebalo joj je nekoliko tjedana da bi 'došla k sebi'. Teškom mukom se borila sa  svakodnevnim stresom. 

Anne Hathaway, Foto Reuters

 

Sarah Paulson - "Američka kriminalistička priča: Narod protiv O.J. Simpsona"

U stvarnom životu glumica Sarah Paulson nikad nije bila zagrižena pušačica, no da bi što uvjerljivije odigrala ulogu slavne odvjetnice Marcije Clark u filmu "Američka kriminalistička priča: Narod protiv O.J. Simpsona" 

 riskirala je mnogo. Postala je naime vrlo ovisna o cigaretama te priznala da je s duhanom imala ozbiljnih problema. 

Sarah Paulson, Foto Reuters

Bill Skarsgård - "It"

Svojim zastrašujućim glasom i osmijehom, glumac Bill Skarsgård je zasigurno dobro odigrao ulogu klauna Pennywisea u filmu 'It'. No ta odlična interpretacija imala je vrlo loš utjecaj na njegovu psihu. Patio je naime svakodnevno od strašnih noćnih mora, čak i nakon završenog snimanja. 

Bill Skarsgard, Foto Reuters

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.