Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1n
Sutra: 4° 4° 1n
12. prosinca 2018.
Degolist u holandističkom svijetu

Alain Delon podržao Nacionalnu frontu

Alain Delon / Arhiva Novi list
Alain Delon / Arhiva Novi list
Autor:
Objavljeno: 9. listopad 2013. u 18:40 2013-10-09T18:40:19+02:00

Delon je ranije podržavao i Jacquesa Chiraca, kao i Nicolasa Sarkozya

ZAGREB Slavni francuski glumac Alain Delon izjavio je u srijedu u razgovoru za dnevni list Le Matin da krajnje desna Nacionalna fronta (FN) uživa njegovu potporu te da uspon radikalne desnice u Francuskoj i Švicarskoj smatra "poučnim".

 "Ljudi žele akciju, žele nešto drugo. Poznavali su jednu Francusku koja je bila drugačija pod De Gaulleom, pa čak i Mitterrandom", kazao je 77-godišnji glumac i nekadašnji sex simbol koji je nosio nadimak "muška Brigitte Bardot".

"Odobravam uspon Nacionalne fronte i Pokreta građana Ženeve (MCG)", dodao je Delon, ističući da "savršeno razumije" zašto te stranke trenutno "zauzimaju važno mjesto".

Ocijenio je da FN ima kapacitet prijeći s riječi na djela jer Jean Marie Le Pen i njegova kćer Marine više ne biju bitke sami.

"Prvi puta više nisu sami. Imaju iza sebe Francuze", rekao je Delon.

Za sebe je kazao da je degolist već 40 godina, ali da "treba živjeti u svom vremenu".

"Ne možete biti degolist u hollandističkom svijetu", slikovito se izrazio Delon aludirajući na socijalističkog predsjednika Francpisa Hollandea, dodavši da se treba "prilagoditi".

Delon je ranije podržavao i Jacquesa Chiraca, kao i Nicolasa Sarkozya. Prema posljednjim ispitivanjima javnog mnijenja, podrška ekstremno desnim strankama u Francuskoj porasla je za 16 posto.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka