Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. siječnja 2020.
Ulazak 11. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka

STARTUP INKUBATOR RIJEKA POSTAJE POGON ZA 24 NOVE PODUZETNIČKE IDEJE

Foto: Aleksandar Tomulić
Foto: Aleksandar Tomulić
Autor:
Objavljeno: 31. listopad 2019. u 13:22 2019-10-31T13:22:00+01:00

Startup inkubator Rijeka u svojoj sedmoj godini rada otvara vrata 11. generaciji korisnika koji će tijekom osmomjesečnog inkubacijskog programa razvijati svoje poduzetničke ideje. Riječ je o generaciji koja je po masovnosti odaziva oborila rekorde u odnosu na sve dosadašnje generacije: zaprimljeno je 37 prijava, od kojih je, nakon evaluacije pristiglih prijedloga, u proces inkubiranja ušlo čak 24 tima. Ulazak najvećeg broja korisničkih timova prigodno je obilježen u srijedu, 30. listopada, u klubu Bačva, kada su, u sjajnoj atmosferi, predstavnici timova po prvi puta imali priliku javno prezentirati svoje inicijalne poslovne ideje.

Događaj je otvorila Jana Sertić, pročelnica Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, ujedno i nadležnog za rad inkubatora. U pozdravnom govoru zaželjela je dobrodošlicu timovima, te zahvalila prošlogodišnjim korisnicima koji su ostali angažirani u aktivnostima inkubatora i nakon završetka programa. Posebnu zahvalu uputila je mentorima, koji nesebično dijele znanje i iskustvo s generacijama korisnika, te istaknula neprocjenjiv doprinos mentora Gorana Čandrlića i Darija Zorića u kreiranju i realizaciji programa.

Startup inkubator Rijeka novoj će generaciji korisnika pružiti besplatan radni prostor i infrastrukturu u trajanju od godine dana, preko 35 stručnih radionica i predavanja te podršku 47 mentora, koliko sada broji krug stručnjaka uključen u mentorsku mrežu. Pored toga, za najbolje timove generacije osigurane su i novčane nagrade kao podrška u pokretanju vlastitog biznisa.

Među okupljenima su, pored novih 'stanara' Ružićeve 14, bili i mentori, predavači i suradnici inkubatora, kao i uspješni timovi prošlih generacija koji su predstavili svoje poslovne ideje: Bokun, Jammeet, House to go te pobjednički Kapela Distilling Company kao predstavnici 10. generacije, Špajza, danas uspješna riječka zero-waste trgovina čija se ideja razvijala u okviru 8. generacije te Braille Riddles, dobitnici niza nagrada, između ostalih, zlatne medalje na 17. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2019, iz 6. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka.

11. generacija korisnika, uz to što je najbrojnija u povijesti rada inkubatora, posebna je i po kreativnom potencijalu ideja, koje su disperzirane u mnogo različitih tematskih područja, djelatnosti i industrija. Timovima slijedi dug i naporan put u stjecanju neophodnih poduzetničkih znanja i vještina kroz tri edukativna modula: validacija ideje (1), razvoj proizvoda, pravni aspekti i financije (2) te izlazak na tržište (3), a sve u cilju otvaranja vlastite tvrtke kroz koju će se vizije korisnika i tržišno realizirati. Program starta 4. studenog predstavljanjem mentora u Startup inkubatoru Rijeka.

REKORDAN BROJ PRIJAVA ZNAČI DA IDEMO U PRAVOM SMJERU

Jana Sertić, pročelnica Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke

REKORDAN BROJ PRIJAVA ZNAČI DA IDEMO U PRAVOM SMJERU

“11. generacija korisnika Startup inkubatora rekordna je po broju timova, što nam govori da idemo u pravom smjeru i da su se promjene uvedene 2018. pokazale ispravnima.“ istaknula je Jana Sertić, pročelnica Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, u čijoj je nadležnosti i sam inkubator. “Startup inkubator već je prethodnu, 10. generaciju, dočekao s nekoliko ključnih novina: ukinuta je dobna granica za korisnike, program inkubacije kvalitativno je unaprijeđen i podijeljen na tri tematska modula, period inkubacije produžen je sa šest na osam mjeseci, a uvedene su i novčane nagrade za najbolje timove. Trudit ćemo se i nadalje program, aktivnosti i sadržaje inkubatora prilagođavati potrebama korisnika, ali i trendovima u poduzetništvu“ dodala je pročelnica Jana Sertić, te zaključila porukom novim korisnicima:

“Pozivam timove da ovaj proces shvate ozbiljno, budući da im se nudi ono što rijetko gdje mogu dobiti na istom mjestu – edukaciju, mentorsku mrežu stručnjaka, podršku, prostor i infrastrukturu, i to potpuno besplatno, a sve u funkciji razvoja i realizacije poslovne ideje naših korisnika. Startup inkubator omogućuje im postizanje vlastitih ciljeva, a to je da se u životu bave onim što vole i u što vjeruju.“

RIJEKU ĆEMO STAVITI NA STARTUP KARTU EUROPE

Goran Čandrlić, inovator i poduzetnik, mentor i predavač u Startup inkubatoru Rijeka

RIJEKU ĆEMO STAVITI NA STARTUP KARTU EUROPE

Goran Čandrlić, poznati i uspješni riječki poduzetnik i inovator, ujedno mentor i predavač u Startup inkubatoru Rijeka, ističe zadovoljstvo rekordnim odazivom korisnika, kao posljedicom lanjskih pozitivnih promjena u kojima se ogleda i njegova inicijativa i doprinos. “Rad s prethodnom generacijom, koja se izvrsno predstavila široj publici, startup zajednici i investicijskim fondovima, pokazao nam je da se krećemo u pravom smjeru i da ćemo, zajedno s novim timovima, novim mentorima te uz podršku Grada i odjela za poduzetništvo, staviti Rijeku na startup kartu Europe. Ono što je zasigurno potrebno je više tzv. successstoryja koji će potaknuti druge na izazovne poduzetničke poduhvate“ zaključio je Čandrlić.

PARTNERSKA SURADNJA BEZ KOMPROMISA

DAVOR LUKAS, riječki glazbenik, kuhar i bivši vlasnik Arce Fiumane, predstavnik tima 11. generacije

PARTNERSKA SURADNJA BEZ KOMPROMISA

Jedan od novih stanara Startup inkubatora Rijeka je i frontmen poznate riječke grupe FIT Davor Lukas. “Prijavio sam se u Inkubator jer mi treba podrška u realizaciji poslovnog projekta. Očekujem suradnju koja bi trebala biti više nego partnerska, na razini lišenoj bilo kakvog osobnog materijalnog interesa. Kako ja to vidim, sam uspjeh projekata i ljudi koji su prošli kroz program i opće dobro koje stvaraju uspješne nove tvrtke, glavna je motivacija mentora i voditelja riječkog Startup inkubatora.“

__________________________________________________________________________________________________________________________

TIMOVI 11. GENERACIJE STARTUP INKUBATORA RIJEKA

•  clean+
Proizvod dodatne dentalne njege za kućnu uporabu, koji čisti zube koristeći vodu i/ili zrak pod tlakom.
Član tima: Gea Miščević

Hibridno plovilo
Plovilo koje daje mogućnost glisiranja po površini mora i zarona pod morsku površinu.    
Članovi tima: Mihovil Tomašić i Darin Majnarić

Razvojno-istraživački centar za dronove
Prvi razvojno-istraživački centar za dronove u Hrvatskoj koji će, uz pružanje usluga dronovima, nastojati razvijati nove module dron tehnologije i proizvoditi dronove za specijalne namjene. 
Član tima: DemirFerhatović

Unseen
2D akcijska računalna video igra prilagođena slijepim igračima, u kojoj se igrači koriste položajem i intenzitetom vibracija, odnosno zvuka. 
Članovi tima: Dominik Štrok, David Liović, Ivan Kos i Maja Grički

Luxalea
Digitalna supstitucija kockici za društvene igre, s fokusom na korisnikovu mogućnost da samostalno kreira igru.
Član tima: Borna Massari

Art of Salt / Domaći umaci i gotova jela
Proizvodnja vlastitih, ručno izrađenih linija aromatizirane morske soli od 100% prirodnih sastojaka / Prerada i proizvodnja jela našega kraja, konzervirana u staklenkama procesom sterilizacije.
Član tima: Davor Lukas

GameRI
Prvi gaming i esport centar u Rijeci te web shop gaming opreme.
Članovi tima: Andrea Vitori i Robert Subić

Obrt za čuvanje djece
Usluga čuvanja djece predškolske dobi.
Član tima: Barbara Jerković

Old School 4 Young Hearts
Kungfu trening za odrasle s ciljem poboljšanja kvalitete života kroz vježbanje i primjenu principa kungfua u svakodnevnom životu.
Član tima: Zoran Pap

Ulje divlje masline
Proizvodnja ulja divlje masline i poticaj lokalnom stanovništvu za zadržavanje autohtone sorte.
Članovi tima: Marija Trcoli Mario Kocijan

inFinity Ladder
Sprava za vježbanje na principu beskonačnih švedskih ljestvi, koja pruža iskustvo ‘beskonačnog’ penjanja.
Članovi tima: Nino Dujmešić, Stjepan Glad i Mateo Jugovac

Okouško Runolist i prijatelji
Didaktičke krpene igračke za djecu izrađene od tekstilnog otpada
Članovi tima: Anita Ladišić i Andrea Rubčić

Reci To Tortom
Trgovina koja nudi alate i repromaterijal za izradu slastica.
Član tima: Nataša Franelić

PaliskaBrewery
Proizvodnja craft piva prepoznatljivog lokalnog autentičnog stila.
Član tima: Denis Paliska

A.T.L.E.S.A. za proizvodnju igračaka i odjevnih predmeta
Proizvodnja interaktivnih i edukativnih magnetnih igračaka, odjevnih premeta, ploča i zidova uz mogućnosti kombiniranja i nadogradnje.
Članovi tima: Ana Mišović, Albina Keleminec Brašnjić i Tina Špralja

Lukavac
Kviz znanja koji na inovativan način nudi uzbuđenje i napetost, kako igračima u studiju tako i gledateljima ispred TV ekrana.
Članovi tima: Ante Zoraja i Toni Košćina

Arcade Reborn
Brzinska retro-gaming zabava na arkadnim kabinetima postavljenim na javnim mjestima.
Član tima: Edvin Mirojević, Ivan Kladarić i Tomislav Luki

Agencija za upoznavanje
Upoznavanje, druženje, putovanje i dopisivanje na chat stranicama i aplikacijama za samce.
Član tima: Arijana Turina

Sustavi podrške za poslovne korisnike
Udaljena kontrola, monitoring, otkrivanje i rješavanje problema, sustavi fiskalizacije, sustavi za backup i izrada elektroničkih sklopova za poslovne korisnike.
Članovi tima: Mauro Josipović i Davor Mužević

Game Nexus
Razvoj web stranice Game Nexus kao baze znanja i podataka o računalnim igricama.
Član tima: Boris Knežević

Kušaonica kave Rijeka – Coffium
Show room i maloprodaja kave vrhunske kvalitete u centru Rijeke.
Član tima: Mateo Nikolovski

Šumski vrtić
Alternativna institucija predškolskog odgoja s inovativnim pristupom u kojem se edukacija gotovo isključivo održava na otvorenom, u prirodi.
Članovi tima: Martina Furlanis i Martina Trcol

Piroshka
Stvaranje linije zalogajnica gdje će na jednome mjestu svakome biti dostupna brza, pristupačna te na zdrav način pripremljena ukusna hrana.
Članovi tima: Mirana Nikolić i Mladen Nikolić

BabyDots - podloge za djecu
Unutarnja ili vanjska podloga od xpe pjene za igru, previjanje i vježbanje.
Član tima: Ivana PušićHerljević

Klub Bačva: Obilježen ulazak 11. generacije u Startup inkubator Rijeka

Jana Sertić, pročelnica Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, Dario Zorić, mentor Startup inkubatora i direktor Riječke razvojne agencije Porin, Goran Čandrlić, poduzetnik, inovator i mentor u Startup inkubatoru Rijeka

Goran Čandrlić, poduzetnik, inovator i mentor u Startup inkubatoru Rijeka i Davor Lukas, glazbenik i polaznik 11. generacije Startup inkubatora Rijeka

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.