Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
28. veljače 2020.

Priče koje kroje Varteks – dio postava velike izložbe u Tower Centeru u Rijeci

Priče koje kroje Varteks – dio postava velike izložbe u Tower Centeru u Rijeci
Priče koje kroje Varteks – dio postava velike izložbe u Tower Centeru u Rijeci
Objavljeno: 9. studeni 2019. u 11:10 2019-11-09T11:10:26+01:00

Nakon izložbe posvećene Varteksu koja je bila postavljena tokom mjeseca rujna u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, dio ove izložbe dolazi u Tower Center u Rijeci.

Posjetitelji centra moći će od 7. do 16. studenoga na drugom katu Tower Centera doživjeti djelić stoljetne povijesti Varteksa kroz postav koji priča o umijeću izrade vrhunske odjeće.

Nakon novootvorene Varteks prodavaonice u Tower Centeru na Kvarner stiže i dio Varteksove povijesti što malo koja tekstilna i odjevna kompanija na našem tržištu može pokazati i dokumentirati.

Nova Varteks priča

Preko 100 godina proizvodnje tkanina i odjevnih predmeta bilo je dovoljno da se izgradi zanat do savršenstva, da ime Varteks postane sinonim za kvalitetan proizvod koji dugo traje.

Preciznost u izradi usavršavala se godinama – kroz stručne ruke Varteksovih konstruktora i krojača prošli su milijuni odjevnih predmeta, a svaki od njih bio je izrađen s jednakom pažnjom i ljubavlju.

Dizajn Varteksovih tkanina i odjevnih predmeta pratio je modne trendove, surađivao s recentnim imenima i brandovima iz svijeta mode.

Danas, 100 godina poslije, Varteks već potvrđenim atributima tradicija i kvaliteta, dodaje i treći – vrhunski dizajn! Vlastiti dizajnerski tim ojačan priznatim imenima hrvatske modne scene upravo stvara nove modele, nove linije, kolekcije. Stvaraju se odjevni predmeti bez kompromisa – od najkvalitetnije tkanine, pomno odabranog svakog detalja do savršene izrade.

Varteks se vraća u punom sjaju kao vertikalno integrirana modna kuća– kaputi, odijela, poslovni kompleti, opet su zauzeli vodeće mjesto. Varteks stvara novu modnu revoluciju na ovim prostorima na temeljima svog povijesnog iskustva i kulture odijevanja kao imperativa u društvenim odnosima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.