Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
20. siječnja 2020.
Nagradna igra

Portal Novog lista daruje: četiri suvenira ostaju u Rijeci, jedan putuje u Split

Portal Novog lista daruje: četiri suvenira ostaju u Rijeci, jedan putuje u Split
Portal Novog lista daruje: četiri suvenira ostaju u Rijeci, jedan putuje u Split
Autor:
Objavljeno: 17. lipanj 2014. u 19:54 2014-06-17T19:54:00+02:00

Od pet darova, četiri ostaju u Rijecu, u potpuno različitim kvartovima: Eni Buza-Vidas stanuje na Vežici, u ulici Ratka Petrovića, Robert Grubiša je u Bujskoj, na Kantridi a iz središta grada, iz ulice Ljudevita Matešića dolazi Goran Leskovar. Iz Rijeke je i Ljerka Karleuša, a posebno nam je drago da će izvorni riječki suvenir krasiti i police jednog splitskog stana – dobitnica nagrade je i Anita Kalajžić iz Krležine ulice u Splitu

RIJEKA Jedinstvena nagradna igra portala Novog lista u kojoj se darovalo originalni riječki suvenir – keramički lovorov list – onim čitateljima što se prvi jave u inbox jednog od najznačajnijih hrvatskih dnevnika, izavala je veliko zanimanje.
Nagradu su zaslužili oni uistinu najbrži jer je trebalo svega nekoliko minuta da se »potroši« planirana kvota nagrada.
Novi list je povodom nedavno održanog Dana Grada Rijeke želio čitatelje nagraditi keramičkim lovorovom listom što je odnedavno proširio lepezu originalnih riječkih suvenira.
Darivanje su pomogli autori suvenira – Direkcija za zaštitu i očuvanje kulturnih dobara Grada Rijeke na čelu s voditeljicom Nikolinom Radić Štivić, Dražen Vitolović, nositelj kolegija Keramika na kiparstvu Akademije primjenjenih umjstnosti Rijeka te riječki znanstvenik Sven Maričić, jedan od pionira korištenja tehnologije 3D printanja u Hrvatskoj.
Umjetnina je, da sve bude u riječkom duhu, inspirirana artefaktom pronađenim na lokaciji Tarsatičkog principija u riječkom Starom gradu.
Od pet darova, četiri ostaju u Rijecu, u potpuno različitim kvartovima: Eni Buza-Vidas stanuje na Vežici, u ulici Ratka Petrovića, Robert Grubiša je u Bujskoj, na Kantridi a iz središta grada, iz ulice Ljudevita Matešića dolazi Goran Leskovar.
Iz Rijeke je i Ljerka Karleuša, a posebno nam je drago da će izvorni riječki suvenir krasiti i police jednog splitskog stana – dobitnica nagrade je i Anita Kalajžić iz Krležine ulice u Splitu. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.