Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
26. siječnja 2020.
Promo tekst

Obiteljski tjedan u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Nacionalni park Plitvička jezera
Nacionalni park Plitvička jezera
Plitvička jezera
Plitvička jezera
Plitvička jezera
Plitvička jezera
Plitvička jezera (1)
Plitvička jezera (1)
Plitvička jezera (2)
Plitvička jezera (2)
Plitvička jezera (3)
Plitvička jezera (3)
Autor:
Objavljeno: 28. rujan 2013. u 8:00 2013-09-28T08:00:00+02:00

Od 1. do 8. listopada cijena ulaznice za obitelji s djecom do 18 godina iznosit će 100 kuna

Kruna iznimno uspješne sezone na Plitvičkim jezerima, našem najvećem, najstarijem i najposjećenijem nacionalnom parku, bit će Obiteljski tjedan za hrvatske građane. Od 1. do 8. listopada cijena ulaznice za obitelji s djecom do 18 godina iznosit će 100 kuna. O novom projektu razgovarali smo s ravnateljicom Parka dr. sc. Lidijom Bertović.

Prije svega, čestitke na odličnim rezultatima Nacionalnog parka ove sezone.  Kakvi su rezultati Plitvica?

Hvala na čestitkama, ali za rekordnu sezonu zaslužni su svi zaposlenici Nacionalnog parka, u toj ekipi ja sam možda kapetan, ali njihov predan rad I trud bili su presudni da sezona prođe bez ikakvih problema. Što se rezultata tiče, oni su najbolji u povijesti Parka i nema sumnje da će 2013. biti upamćena kao rekordna godina. Najbolji pokazatelj je činjenica da smo ove godine milijuntu posjetiteljicu dočekali znatno ranije nego lani.

Kako ste došli na ideju Obiteljskog tjedna na Plitvicama, kome je ovaj projekt namijenjen?

Ukratko, želim da se Hrvati, a posebno najmlađi zaljube u ovu predivnu prirodu, želim da roditelji dovedu djecu  na Plitvice, da ih upoznaju s neopisivom ljepotom ovog kraja , da uživaju na čistom zraku u ambijentu koji oduzima dah.  Svjesna sam da su u današnje vrijeme izleti mnogim građanima luksuz, stoga želim povoljnom cijenom ulaznice od 100 kuna za roditelje s djecom potaknuti naše sugrađane da posjete Plitvice i provedu dan za pamćenje. Ponuda se zato i odnosi na goste s prebivalištem u Republici Hrvatskoj.  

Ravnateljica Nacionalnog parka Plitvička jezera dr.sc. Lidija Bertović

Što ste, osim povoljne cijene ulaznice, pripremili za posjetitelje tijekom Obiteljskog tjedna?

Svakoj obitelji darovat ćemo razglednicu s plaćenom poštarinom kako bi se mogli javiti najdražima, osim toga, ulaznica uključuje program razgleda, korištenje panoramskog vlaka i elektro broda te osiguranje posjetitelja. Tijekom vikenda organizirali smo radionice s animatorima za najmlađe, te nastupe kulturno-umjetničkih društava koja će predstaviti ličku tradiciju i kulturno naslijeđe. Za potpuni doživljaj, naši restorani priredili su i posebne menije koji uključuju predjelo, glavno jelo i desert po prigodnim  cijenama od 30 do 55 kuna, a snizili smo i cijene noćenja u našim hotelima. Detaljnije informacije mogu se pronaći na internetskoj stranici www.np-plitvicka-jezera.hr.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu