Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
19. siječnja 2020.
Otputujte sigurni na proljetno putovanje

Iskoristite slobodne dane i bezbrižno otputujte na godišnji odmor

Iskoristite slobodne dane i bezbrižno otputujte na godišnji odmor
Iskoristite slobodne dane i bezbrižno otputujte na godišnji odmor
Autor:
Objavljeno: 27. travanj 2018. u 15:21 2018-04-27T15:21:17+02:00

Dolaskom ljepšeg i toplijeg vremena, posebice neradnih dana koji se spajaju s vikendima, mnogi jedva čekaju otputovati u neku novu destinaciju te barem nakratko pobjeći od gradske vreve. Avantura koja se krije iza novog putovanja, otkrivanje novih mjesta te uživanje u lokalnoj gastronomiji zasigurno su uspomene koje ćete poželjeti podijeliti s prijateljima ili članovima obitelji.Pritom, većina ljudi odabire putovanja u osobnom aranžmanu vlastitim automobilom kako bi imali potpunu slobodu odlučivanja što i kada žele posjetiti. Ipak, istraživanje ljepota novih mjesta u vlastitoj organizaciji krije potencijalno nepredviđene situacije koje u trenutkuidilu godišnjeg odmoramogu pretvoriti u neželjeno iskustvo.

Najčešći problem u proljetnim danima su često mokre i skliske, a ponekad i zaleđene ceste koje mogu omesti i najiskusnije vozače. Posebno je opasna situacija kada nakon dugog sunčanog periodai suhih cesta nenadano padne kiša jer se u tom slučaju na cesti nakupi prašina, motorno ulje i masnoće te kombinacijom stvaraju prilično klizav sloj. Tada je dovoljan samo trenutak nepažnje da automobil „prokliže“, dođe do sudara s drugim automobilom, zaštitnom ogradom i slično.              

Upravo takva nepoželjna situacija dogodila se prošlog svibnja Ivanu (29) koji je s prijateljima odlučio iskoristiti sunčane dane za proputovanje predivnom Toskanom.

„Prošlo proljeće sam sdvojicom prijatelja dogovorio roadtrip po Italiji. Dogovorili smo se da ja vozim budući da sam najiskusniji vozač od nas četvorice. Ipak, bez obzira na to što nikad prije nisam sudjelovao u prometnoj nezgodi, dogodilo mi se neugodno iskustvo koje nas je sve moglo dovesti u opasnost.Noć prije polaska padala je kiša, no nikad ne bih pomislio da bi takva sitna kišica mogla ugroziti našu sigurnost,dok u jednom od zavoja nisam osjetio kako gubim kontrolu nad vozilom. Odmah sam shvatio da mi auto proklizava i uhvatila me panika, ali sam znao da ne smijem raditi nagle pokrete automobilom. Nažalost, nisam uspio izbjeći udar u zaštitnu ogradu na cesti koja je, srećom, zaustavila naše proklizavanje. Nitko od nas trojice nije se ozlijedio, a osiguranje koje sam ugovorio prije putovanja pokrilo je sve troškove štete nastale na automobilu. Ne želim ni razmišljati koliki bi troškovibili da nisam ugovorio osiguranje na vrijeme“, rekao je Ivan, korisnik police kasko AUTO PUT.

Preduhitrite sve situacije koje rezultiraju dodatnimtroškovima na putovanju

Pažljiva vožnja zasigurno će smanjiti rizik od prometne nesreće  i drugih prometnih opasnosti, ali nažalost ne možemo uvijek predvidjeti brojne izazove na cesti koji mogu rezultirati puno većim financijskim izdacima od troškova samoga putovanja. Zašto onda na put ne biste krenuli potpuno spremni i sigurni? Kako biste preduhitrili sve neugodne situacije dok ste na putovanju, dovoljno je ugovoriti kasko AUTO PUTna polici putnog zdravstvenog osiguranja te bezbrižno uživati na odmoru.

Kasko Auto PUT pokriva štete nastale kao posljedica prometne nesreće, krađe vozila, pada predmeta na vozilo, požara, udara groma, tuče, oluje te snježne lavine. Cijene ovise o snazi vozila u kilovatima (kW) i trajanju osiguranja, a više informacija možete doznati e-mailom na info@crosig.hrili na web-stranici www.crosig.hr.

Za osam dana već od 165 kuna

Najniža cijena osiguranja iznosi 165 kuna, a odnosi se na vremenski rok do osam dana, te na vozilo snage 80 kW ili manje. Za  vozilo snažnije od 80 kW, a za isti vremenski period, cijena je 242 kune. Za period od 9 do 14 dana cijena osiguranja je 220 kuna, odnosno 352 kune (za vozilo sa snažnijim motorom). Cijenu od 440, odnosno 715 kuna platit će klijenti koji se odluče na trajanje osiguranja od 15 do 30 dana. Niža cijena je za manju snagu motora automobila, a viša za snažnije motore. Najskuplja cijena osiguranja je za one koji je uzimaju na razdoblje od 31 do 45 dana, a iznosi 605 kuna za slabiji motor, odnosno 990 kuna za jači od 80 kW.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.