Donosimo recepte za krepka, zimska jela
Ovog puta prošvrljali smo po riječkom i bakarskom kraju
RIJEKA Još malo pa nestalo! Pred vama je uskoro četvrta maškarana kuharica Pust va padele u kojoj smo ovog puta prošvrljali po riječkom i bakarskom kraju.
I našli puno toga zanimljivog. Ponovno je ostalo mnogo toga za napisati i kletu, dok ćete u novoj kuharici Pust va padele saznati, napimjer, kad su z obahajanjen krenuli Zametski zvončari i čiji pust pusno vreme provodi – u oštariji?!
Isto tako, što je na Krimeji u maškarano vrijeme jedan mačak radio na nogometnoj utakmici.
Na bakarsku stranu pak, saznali smo, da se nekad tkanine za maske nabavljalo čak z Meriki, kao i da su u Hreljinu bili poznati po odličnim čvrstim cipelama.
Koje to veze ima s puston/mesopuston, otkrijte u novoj kuharici Pust va padele. Kao i recepte za krepka, zimska jela. Zato kuhači vajer i živio Pust/Mesopust!