A Life in Music

Večeras humanitarni koncert Josea Carrerasa u pulskoj Areni

Neven Lazarević

Foto Glas Istre

Foto Glas Istre



PULA Slavni španjolski tenor Jose Carreras rekao je uoči svog pulskog koncerta koji je na programu u Areni večeras u 21 sat da mu je glazba puno pomogla tijekom njegove bolesti, da glazboterapija općenito svima pomaže te da je iznimno sretan što će po treći put nastupiti u Areni.


Glavna svrha humanitarnog koncerta u sklopu turneje »A Life in Music« je prikupiti što više novaca za donacije dječjem odjelu KBC-a iz Rijeke i Centru za rehabilitaciju Veruda iz Pule.


– Repertoar će biti raznolik, predstavit ću različite skladbe, od opernih arija do poznatih pjesama, na način da program bude zanimljiv za širu publiku. Talijanski mi je jezik »materinji« što se tiče opere i pjevanja općenito, jer je to jezik tekstova najljepših arija i kancona. Potom su tu španjolski i ruski, s time da ne govorim ruski. Ti su jezici iznimno melodiozni, puni vokala, glazbe, i po tome su posebni što se tiče opera i drugih glazbenih žanrova – rekao je Carreras.




Zajedno s maestrom Carrerasom u Areni će nastupiti i sopranistica Martina Zadro, violončelistica Ana Rucner te Orkestar opere HNK-a Ivana pl. Zajca Rijeka pod ravnanjem maestra Davida Gimeneza.


Organizatori su najavili da je za ovu priliku dovezena najkvalitetnija oprema. Do prekjučer bilo je prodano više od 4.500 ulaznica pa je ostalo još nešto ulaznica za stajanje, i nešto malo za tribine i parter.


Carreras je dosad dva puta nastupio u pulskm amfiteatru – 1998. godine zajedno sa španjolskom sopranisticom Isabel Rey, te 2006. godine, kada mu je gošća bila albanska sopranistica Inva Mula. Nastupio je i s Tonyjem Cetinskim u Zagrebu 2007. na humanitarnom koncertu za Zakladu Ana Rukavina, te u istom gradu, dvije godine kasnije, u humanitarnoj akciji »Korak u život«.