U ovome smo zajedno

U subotu premijera predstave Ivane Kalc i Nike Mišković

Kim Cuculić

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić



RIJEKA » Predstava »We’re in this together/U ovome smo zajedno« plesačice Ivane Kalc i glumice Nike Mišković premijerno će biti izvedena u subotu, 4. travnja, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u 20 sati.


Riječ je o zajedničkom autorskom i izvođačkom projektu u produkciji umjetničke organizacije »Kabinet«. Kako je objasnila Ivana Kalc, predstava je nastala iz ideje »folie a deux« ili »ludosti udvoje«.


   – To nam je bila polazna točka za improvizacije kroz koje je nastajao materijal predstave. Bavile smo se pojmom inducirane psihoze, koja nastaje tako što se neka sumanuta ideja i ponašanje prenose s jedne na drugu osobu. Materijal se temelji na procesu donošenja odluka – pojasnila je Ivana Kalc.




   Nika Mišković kazala je da je materijal do kojega se došlo u procesu rada na predstavi specifičan. Događalo se, naime, to da stvari – kad su se previše definirale – nisu funkcionirale. Materijal koji je nastao je fiksiran, ali u njemu postoje momenti improvizacije i iznenađenja – objasnila je Mišković.


   Ulaznice za predstavu bit će u prodaji od 19 sati na blagajni HKD-a na dan izvedbe, a reprize su krajem travnja i svibnja.