Premijera Ri Teatra

“Noćna patrola 0 – 3D” – prva 3D komedija u Hrvatskoj

Kim Cuculić

 Kako bi u potpunosti mogla doživjeti ovu tehnički zahtjevnu predstavu, publika će na ulazu dobiti 3D naočale



 – Prva dva nastavka »Noćne patrole« igraju od 2004., odnosno 2006. godine na repertoaru Kulturnog centra »Kalvarija«. Predstava do sada nije skinuta s repertoara i gledalište je uvijek puno. Prvi dio odigran je 80 puta, a drugi 45. U trećem dijelu saznajemo kako su likovi policajaca i kriminalaca postali to što jesu, a važnu ulogu u zapletu ovoga puta ima i vrtni patuljak – pojasnio je Lakoš, zahvaljujući na pomoći riječkom MUP-u. 


Na konferenciji za tisak tako je riješena enigma što se krije iza plakatâ s likom vrtnog patuljka, na koje se ovih dana moglo naići na raznim lokacijama u Rijeci. U ovoj medijskoj akciji tražio se »oslobođeni« vrtni patuljak, a tijekom predstave gledatelji će saznati i kako je nastala Fronta za oslobođenje vrtnih patuljaka. Autori ističu i da je predstava aktualna i s obzirom na situaciju u kojoj živimo. Kako bi u potpunosti mogla doživjeti ovu tehnički zahtjevnu predstavu, publika će na ulazu dobiti 3D naočale. 


 Prema tekstu Donata Jurkovića, režiju potpisuje cijeli glumački ansambl: Lado Bartoniček, Tomislav Vičević, Bojan Lakoš, Igor Ban i Nina Krapić. Asistentica je Rozmari Marijan, za projekcije i glazbu zadužen je Lado Bartoniček, za tehničko vodstvo Mitja Vukelić, a za oblikovanje svjetla, izradu patuljaka i scenu Igor Kondić.  

Prva repriza je 10. travnja, dok je tijekom svibnja predviđen »Vikend Noćne patrole« – 13. i 15. svibnja na programu je treći dio, a 14. svibnja prvi dio.