Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
21. veljače 2020.
Predstave koje publika voli

Donosimo program 18. Festivala pučkog teatra Omišalj - Čavle

Iz predstave »Kako život«
Iz predstave »Kako život«
Autor:
Objavljeno: 20. lipanj 2018. u 17:18 2018-06-20T17:18:43+02:00

Festival će biti održan od 22. do 29. lipnja, a otvorit će ga monokomedija Siniše Popovića »Život je čudo« kazališta Rugantino. Ulaz na sve predstave je slobodan

OMIŠALJ/ČAVLE Osamnaesti Festival pučkog teatra Omišalj – Čavle bit će održan od 22. do 29. lipnja. I ove godine Omišalj i Grad Grobnik bit će prizorišta Festivala.

Naizmjence će se redati predstave na trgu Prikešte i u drevnom Gradu Grobniku, a u slučaju kiše i lošeg vremena predstave igraju u Omišlju u dvorani Osnovne škole, a na Grobniku u Domu kulture na Čavlima.

Otvaranje je u Omišlju u petak, 22. lipnja u 21 sat, dok je  zatvaranje u Gradu Grobniku u petak, 29. lipnja u 21 sat.

Festival će otvoriti monokomedija Siniše Popovića »Život je čudo« kazališta Rugantino. Na programu su i predstave »Pluća« (Teatar Exit: Amar Bukvić i Jadranka Đokić); »Kako ubiti supruga/suprugu bez suvišnih zašto« (Kazalište KNAP: Petar Atanasoski i Iskra Jirsak); »Političar« (B.GLAD produkcija: monokomedija Slavko Sobin); »Pivo« (Teatar Gavran: Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran) i »Kako život« (kazalište Moruzgva: Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević, Ana Begić/Ecija Ojdanić).

Sve navedene predstave koncepcijski su postavljene tako da ih publika rado prihvaća, poneke od njih se izvode već više od stotinu puta, dok će neke biti premijere u gostima.

Ocjenjivački sud čine Višnja Višnjić Karković, Damir Jakovčić i Robert Zaharija. Publika glasanjem dodjeljuje Nagradu publike za najbolju predstavu, dok ocjenjivački sud dodjeljuje nagrade u nekoliko kategorija.

Ulaz na sve predstave je slobodan. Organizatori su Općina Omišalj i Općina Čavle sa svojim turističkim zajednicama, a programski voditelj je Denis Redić. Za opstojnost Festivala kroz proteklih osamnaest godina organizatori ističu i pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.