Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
29. veljače 2020.
Grad i građani

U Muzeju grada Rijeke otvorena izložba Kulturnog centra Beograda

Foto: Vedran Karuza
Foto: Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 12. travanj 2019. u 12:28 2019-04-12T12:28:16+02:00

RIJEKA U Muzeju grada Rijeke otvorena je izložba »Grad i građani« Kulturnog centra Beograda. Izlažu umjetnici: Ana Nedeljković i Nikola Majdak mlađi; »Neputovanja«, ambijentalna intstalacija (film, artefakti za film, dokumentarne fotografije sa seta, crteži i storyboard za film); Andreja Leko i Milan Tvrdišić, »Jedan u dva«, diptih-fotografije; Miloš Tomić, videoradovi, kratki i animirani filmovi;

Jelena Trpković, kombinirana tehnika/kolaži; Jelena Nikolić, fotografije; Nemanja Lađić, PopUp i Spieluluhr, videoinstalacije. Gostovanje Kulturnog centra Beograda s izložbom »Grad i građani« u Muzeju grada Rijeke i istoimenim filmskim programom u Art-kinu realizira se na poziv Ervina Dubrovića, ravnatelja Muzeja grada Rijeke.

Događa se to nakon uspješne organizacije izložbe »Hrvatska fotografija« u Zbirci Muzeja grada Rijeke, koja je tijekom travnja 2018. prikazana u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda. Na izložbi i malom ciklusu filmova tematizira se Beograd kao suvremeni grad s mnoštvom identiteta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.