Band-Aid nove generacije

Zvijezde snimile animirani video o globalnom zatopljenju: DiCaprio ponovno u pozi “Titanic”

Portal Novilist.hr

FOTO/YouTube Screenshot

FOTO/YouTube Screenshot

Animirani glazbeni video Davida Burda postao je viralan, a progovara o važnosti borbe protiv klimatskih promjena. 



„Earth“ je pjesma komičara i repera  Davida Burda (Lil Dickyja) koji je za snimanje angažirao neke od najpoznatijih zvjezdanih glasova. 


Pjesmom se kroz video priča o problemima okoliša, a glasove su dali Justin Bieber, Ed Sheeran i Ariana Grande. Pojavljuju se i Katy Perry, Snoop Dogg i Miley Cyrus.


„Nešto što je počelo kao šala, pretvorilo se najvažniju stvar koju sam ikada napravio“ kaže David Burd za Time, a prenosi BBC.




Video u trajanju od sedam minuta započinje pričom o klincima koji prevrnu kantu sa smećem. Nakon što jedan od njih podigne knjigu s pločnika, kreće animirani spot. Riječi pjesme se uglavnom vrte oko: “Mi volimo naš planet”, a većina scena prikazuje kakve su životinje zaista u prirodi. 


Animirani je video postao viralni hit na društvenim mrežama, prikupivši više od 2.5 milijuna pregleda na YouTubeu. Dio zarade ide u Fondaciju Leonarda DiCaprija čiji je animirani lik u spotu reprizirao kultnu “Titanic” pozu. 



Glumac je već dugo vremena aktivist za okoliš i često na svojim društvenim profilima ukazuje na globalne probleme koji muče naš planet.


Burd i njegovi prijatelji, uključujući Halsey i Ritu Oru, pozivaju ljude na borbu protiv klimatskih promjena.


„Priča je nastala uz pomoć mog menadžera Scootera Brauna koji zastupa Biebera i Grande, te uz producenta Bennyja Blanca. Svatko od nas ima svoje veze, ali zajedno – imamo trideset umjetnika“, kaže Burd za BBC.


Dodaje i da je imao problema kada je pokušao uhvatiti Kanyea Westa da sudjeluje u videu. „Prijatelj sam s njim, nekad smo zajedno igrali košarku. Ali, trebalo mi je tri dana da ga dobijem na telefon, nisam nikako mogao doći do njega jer je promijenilo e-mail i broj mobitela. Na kraju sam pitao Kevina Harta hoće li glumiti Kanyea, a on je rekao da hoće“, objašnjava Burd.