Šok među vjernicima

ŽUPA KOD SPLITA IZAZVALA ZGRAŽANJE: Objavili su uvjete potrebne za krizmu, a jedan od njih je – ‘imati vaginu’

P. N.

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Drugi uvjeti su da krizmanici moraju redovito biti prisutni na župnom vjeronauku, moraju pohađati školski vjeronauk barem šest godina i… Tada slijedi nešto vrlo čudno. Piše da je uvjet “neizostavno nazočiti Svetoj miševa” i nakon toga – “imati vaginu”Krizma za vjernike predstavlja velik sakrament, a za vjernike iz jedne župe kraj Splita postala je šok. Među uvjetima za krizmu, župa sv. Karla Boromejskog u Okrugu Gornjem objavila je na svojoj službenoj stranici da krizmanici moraju imati vaginu.


screenshot


screenshotDrugi uvjeti su da krizmanici moraju redovito biti prisutni na župnom vjeronauku, moraju pohađati školski vjeronauk barem šest godina i… Tada slijedi nešto vrlo čudno. Piše da je uvjet “neizostavno nazočiti Svetoj miševa” i nakon toga – “imati vaginu”, piše portal Net.hr.
Kako piše Splitski dnevnik, stranica župe daje vam i mogućnost prijevoda na nekoliko jezika, među ostalima na bosanski, engleski, njemački, talijanski… Zanimljivo je da kad prebacite na neki od tih jezika onda umjesto “imati kuma” piše “imati vaginu”.


Očito se netko malo zaigrao. Kada recimo upišete u Google Translate “imati kuma” prevede vam kao “have a kuma”. Znači da se nisu koristili Google Translateom, barem ne u tom dijelu.


 

Novinari Splitskog dnevnika su nazvali župnika don Ivana Babića kako bi ga pitali što je s “uvjetima” sa stranice. Ostao je u šoku kada su mu novinari rekli što piše. Dodao je da “ima momka koji se bavi stranicom te da će sve tijekom dana srediti, kao i da ga je sigurno netko prešao”. Ono što je zanimljivo jest da su na stranici još dugo pisali isti uvjeti iako je župnik informiran o tome što ondje piše.