Znanost potvrđuje

Znanstvena studija objasnila: Uz ove namirnice muškarci postižu bolje orgazme

Portal Novilist.hr

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Studija primjećuje da su svi sudionici bili zdravi muškarci, tako da rezultati možda ne bi bili slični kod nezdravih ljudi.

LADBible piše da su istraživači došli do zaključka što pomaže muškarcima povećati želju za spolnim odnosima, ali i što ih može dovesti do boljih orgazama. 
Internet je prepun različitih reklama na ovu temu, ali ovdje je riječ o znanstvenoj studiji koja se temelji na jednom jednostavnom savjetu. 


Krajnji rezultati su objavljeni u časopisu Nutrients, a pokazuju da dovoljna doza orašastih plodova itekako utječe na bolje orgazme i povećanje seksualne želje.


Sudionici studije su dnevno dobivali 60 grama orašastih plodova (30 grama oraha, 15 grama lješnjaka i 15 grama badema), koje su morali ubaciti u prehranu. 
Druga (kontrolna) grupa sudionika istraživanja je imala standardnu prehranu, bez spomenutih plodova. 


“Izvještavamo da dodavanje 60 grama orašastih plodova u ishranu tijekom četrnaest tjedana poboljšava funkciju orgazama i seksualnu želju u grupi zdravih sudionika reproduktivne dobi, za razliku od miješane kontrolne grupe”, stoji u izvještaju. 


“Naša studija proširuje nalaze na zdravu populaciju bez erektilne disfunkcije, čija je ishrana dopunjena mješavinom orašastih plodova poput lješnjaka, badema i oraha.”


“Orašasti plodovi su hrana gusta hranjivim tvarima s posebnim sadržajem hranjivih sastojaka, ključna komponenta u nekoliko zdravih prehrambenih obrazaca i preporuka, a njihova konzumacija povezana je s poboljšanjima nekih čimbenika rizika od kardiovaskularnih bolesti.”, prenosi LADBible.


Studija dodaje da orasi imaju relativno visoku količinu aminokiseline arginin. Riječ je o uvjetno esencijalnoj aminokiselini koju inače nalazimo u mnogim prehrambenim namirnicama (čokolada, meso, mliječni proizvodi…). Ista ima vrlo važnu ulogu u erektilnom djelovanju kroz tzv. corpora cavernosa.”


Corpora cavernosa se odnosi na dva šupljikava tijela od kojih se sastoji penis, a pružaju se duž cijelog organa.


Studija primjećuje da su svi sudionici bili zdravi muškarci, tako da rezultati možda ne bi bili slični kod nezdravih ljudi. Istraživanje nije konkrentno objasnilo pojam “boljeg orgazma”, ali, u slučaju da niste alergični na orašaste plodove – ne škodi testirati preporuke stručnjaka.