Moderna vremena

Živimo u vremenu kada je stvarno pristupačno putovati. Imamo par savjeta za savršeno putovanje

Šarlota Brnčić

Foto: PIXABAY

Foto: PIXABAY

Mnogi putuju sami, ali je ponekad potrebno odabrati lokalnog vodiča. Na ovaj način upoznat ćete nove ljude, ali i njihova iskustva i anegdote

Avionske karte su postale izuzetno pristupačne, smještaj još više. Živimo u vremenu kada je preporučljivo, zabavno i pristupačno putovati. Jedva čekamo vidjeti kakva će biti naša sljedeća destinacija, ali se ponekad prisjećamo i nekih loših iskustava koja smo doživjeli na putovanjima. To mogu biti posljedice loše organizacije, različitih očekivanja ili preopterećenog rasporeda.Kako možemo biti sigurni da će naše iduće putovanje biti najbolje do sada? Tako što ćemo nastojati izbjeći sve što je do sada na nas ostavljalo loš dojam.

1. Usporite ritam
Prije nego odete od kuće, pripremite plan onoga što želite vidjeti. Uzmite u obzir dvije stvari; ovaj plan ne bi trebao biti prenatrpan, što znači da nam je potrebno i malo vremena za predah.


2. Ne kalkulirajte previše


Prije odlaska u restoran ili odabira smještaja, uvijek želimo pročitati recenzije prethodnih gostiju. Inače, u određenoj mjeri to je ispravno kako ne bismo odabrali loše, ali moramo biti svjesni da želimo nešto drukčije od drugih ljudi. Nešto što se nama sviđa, drugima nije uopće zanimljivo, ili obrnuto.


3. Unajmite vodiča


Mnogi putuju sami, ali je ponekad potrebno odabrati lokalnog vodiča. Na ovaj način upoznat ćete nove ljude, ali i njihova iskustva i anegdote. Pored toga, vidjeti ćete i destinacije koje su inače poznate samo lokalnom stanovništvu.


4. Zaboravite na mobitel
Navikli smo sve detalje o putovanjima dijeliti na društvenim mrežama, ali to je ponekad više obaveza nego zabava. Povremeno zaboravite na telefon, objave fotografija i lajkove – otvorite oči, opustite se i gledajte sve oko vas. Neka putovanje bude oslobođeno od pritiska i sa što manje stresa, a to možete postići samo ako zaboravite na postojanje telefona i prepustite se vlastitim osjetilima.