Dirnuli zajednicu

Žestoki politički suparnici iznenadili svoje glasače – zajedničkim glazbenim duetom

P. N.

Foto YouTube screenshot

Foto YouTube screenshot

Nakon javne debate politički su suparnici na trenutak su neočekivano zaustavili svoju strastvenu utrku, neobično ugodnom gestom zajedništva - izvadili su svoje instrumente, Mayo gitaru, a Rogers violončelo, i u duetu zapjevali pjesmu "Society" Eddieja Veddera.Oči svijeta uprte u dramatičnu borbu demokrata i republikanaca uoči američkih “midterm” izbora na kojima se biraju zastupnici koji sjede na Capitol Hillu i u gotovo svim parlamentima saveznih država te guverneri 36 od 50 američkih saveznih država. Premda se ime aktualnog predsjednika Donalda Trumpa ne nalazi na glasačkim listićima, rezultati izbora mogu uvelike utjecati na mogućnosti provedbe njegove dosadašnje politike.


No iz sjene većih i važnijih političkih lica, prošlog su tjedna izašla dva suprotstavljena kandidata iz mjesta Lamoille County u Vermontu koji se natječu za svoje mjesto u Zastupničkom domu. Premda o njihovom izboru odlučuje tek oko 20 tisuća glasača, priča o njihovom potezu proširila se SAD-om.


Naime, republikanski kandidat Zac Mayo i demokratska kandidatkinja Lucy Rogers, oboje mlada i nadobudna politička lica lokalne zajednice, ustrajni su u tome da dobiju prevlast u glasovima i pobijede onog drugog.
Foto YouTube screenshot


Foto YouTube screenshotŠtoviše, u svojoj su kandidaturi oboje toliko revni da su odlučili do izbora posjetiti svaku od 2000 kuća koliko se nalazi u njihovom okrugu, uz sve ostale aktivnosti koje njihove kampanje pretpostavljaju. Njihovi sugrađani govore da nešto slično njihovoj borbi dosad nisu vidjeli, prenosi CBS News.


No nakon jedne od javnih debata, na trenutak su neočekivano zaustavili svoju strastvenu političku utrku, neobično ugodnom gestom zajedništva – izvadili su svoje instrumente, Mayo gitaru, a Rogers violončelo, i u duetu zapjevali pjesmu “Society” Eddieja Veddera.O njihovom nastupu nitko ranije nije bio obaviješten, pa ni organizatori debate u lokalnoj knjižnici, a gesta kojom su u borbi za prevlast odjednom pokazali ljudskost i mogućnost za suradnju, dirnula je mnoge sumještane kojima je ovo bila prekretnica u izbornoj utrci.


Njihova poruka o mogućnosti zajedništva i zajedničkim ciljevima kojima trebaju težiti, unatoč različitim stranama na kojima se nalaze, toliko je odjeknula u zajednici da neke od kuća imaju postere obaju kandidata na svojim travnjacima, prenosi CBS News.