Neočekivani trudovi

Žena usred poroda zahtijevala test djevičanstva: “Nisam trudna! To nije moguće”

Portal Novilist.hr

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Liječnici su naposljetku bili prisiljeni obaviti hitni carski rez.Jedna je žena dvadesetih godina stigla u bolnicu zbog bolova u predjelu trbuha. Poslana je na ginekološki pregled gdje joj je ginekolog objasnio da su uzrok bolova – trudovi. Žena je zatim šokirano ustvrdila da nije moguće da je trudna. “Ne moguće. Nije moguće da sam trudna!”, prenosi Kidspot.


“Zahtijevala je da napravimo test djevičanstva. Bilo je užasno frustrirajuće”, izjavio je doktor koji ju je primio. Prema izjavama bolničkog osoblja, žena je bila uvjerena da nije trudna jer nikada nije imala dečka, a kamoli spolni odnos. Na pitanje doktora je li moguće da je spavala s nekim nakon konzumacije alkohola, pa se ne sjeća, žena je odgovorila da je “alergična na alkohol i ne pije”. Faktor zbog kojeg je mlada mama možda zaključila da nije trudna, jest njezin neredoviti menstrualni ciklus i pretilost. 


“Nismo je nikako mogli uvjeriti da su joj započeli trudovi i da je spremna za porod”, rekao je doktor za Kidspot. U bolnici je zatim odlučeno da se obavi hitni carski rez jer nije bilo drugog načina za siguran porod. Žena je postala majka zdravog sinčića 6. veljače.  “Ovo nije prvi slučaj gdje buduća mama shvaća da je trudna tek kada stigne pred sam porod. Obično su to slučajevi maloljetnih djevojki koje ne posjeduju dovoljnu količinu znanja o vlastitom tijelu. Ali ova je pacijentica u dvadesetima i obrazovana je, pa smo zato bili posebno iznenađeni”, rekao je ginekolog bolnice, za Kidspot.
Novopečena mama još ne vjeruje što joj se dogodilo. Nije mogla podnijeti da u naručju drži novorođenče, pa je beba predana njezinim roditeljima. Trenutno još nije poznata informacija hoće li pacijentica predati sina na usvajanje, a ne zna se ni tko je otac djeteta.