Slijepa putnica

Žena preletjela pola svijeta s neobičnim suvenirom: Nije znala da joj se u cipeli skriva – zmija

Portal Novilist.hr

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Putnica se vraćala s odmora u Australiji, a kod kuće je otkrila neobičan suvenir koji joj je završio u cipeli.Putnica Moira Boxall, vratila se u Škotsku s odmora u Australiji, da bi otkrila slijepu putnicu koja se skrila u jednoj od njezinih cipela. U incidentu koji će potvrditi najgore strahove posjetitelja u Australiju, Moira Boxall raspakirala je svoju prtljagu.


Nakon što je od Queenslanda putovala više od 9.300 kilometara, pronašla je malo i vrlo živo stvorenje sklupčano u svojoj cipeli. Zmija je čak odbacivala i kožu tijekom putovanja.  Otporni reptil – kasnije identificiran kao neotrovni piton, vrsta je koja se obično čuva kao kućni ljubimac, izvještava Guardian.


Moirin zet, Paul Airlie, rekao je u novinskoj mreži ABC-a da je Moira otvorila svoju torbu i vidjela životinju za koju je mislila da je igračka stavljena kao šala. Airlie je tijekom posjeta punici rekao da je namjerno pokušao umanjiti koliko su uobičajene zmije u Queenslandu, kako je ne bi uznemirio.
Nakon što je otkrila iznenađenje, Moria je cipelu stavila u vrt te ju poklopila kutijom. Zatim je nazvala Airlieja, koji je kontaktirao škotski SPCA. “Rekla je da se više ne želi vraćati u posjet. Ali pretpostavljam da hoće, nakon što malo razmisli o tome”, prenosi Guardian.


Škotski službenik SPCA-a za spašavanje životinja Taylor Johnstone, potvrdio je da su uklonili zmiju s imanja. “Odgovorio sam na poziv žene koja se upravo vratila s odmora u Australiji. U kovčegu je pronašla malu zmiju u svojoj cipeli. Kad sam stigao, rekla je da je zadržala zmiju, pa sam sigurno uklonio životinju s posjeda. Nakon pregleda, ustanovili smo da se radi o pjegavom pitonu koji nije otrovan. Zmija je u karanteni u škotskom SPCA-inom centru za spašavanje životinja i rehoming u Edinburghu, javlja Guardian.