Odmor i opuštanje

Želite malo mira i tišine? Odaberite svjetionik kao destinaciju za potpunu relaksaciju

Portal Novilist.hr

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

"Book a Lighthouse" predstavlja Airbnb za svjetionike. Da bi isplanirali genijalan odmor, prvo je potrebno odabrati lokaciju koju želite posjetiti.Često se čovjek umori pa bi najradije “sve ostavio i otišao čuvati ovce na Velebit”. Za one koji ispred planina stavljaju more, ponuda da se preselite u svjetionik i pronađete svoj mir, trebala bi biti idealna.


Prije dvjestotinjak godina, svjetionici su navodili brodove dalje od opasnih obala. Danas se rijetko koriste za originalnu svrhu, ali većina ih još uvijek stoji kao uspomena na neka davna vremena. Diljem svijeta se svjetionici iznajmljuju ljudima koji žele provesti neko vrijeme u miru i na osami. 


Book a Lighthouse” predstavlja Airbnb za svjetionike. Da bi isplanirali genijalan odmor, prvo je potrebno odabrati lokaciju koju želite posjetiti.
Nakon toga, stranica vam pokazuje sve dostupne svjetionike na tom području. Primjerice u Michiganu, postoji svjetionik koji može zaprimiti do trinaest gostiju, a objekt je pretvoren u omiljeni “bed and breakfast” na obali jezera Superior.


U Švedskoj primjerice postoji svjetionik na otoku koji je udaljen petnaest minuta od obale na kojem ćete zasigurno pronaći mir i tišinu.


Odaberete li za lokaciju Hrvatsku, u ponudi ćete za sada pronaći osam svjetionika koji se iznajmljuju. Pored opcije odabira gdje možete birati hoćete li provesti ugodno vrijeme u svjetioniku u Istri ili Dalmaciji, za sada nema cijene. 


Cijene noćenja se inače kreću od 38 do 450 dolara po noćenju, ovisno o ponudi koja varira. 


Ukoliko vam se noćenje u svjetioniku toliko svidi da ga poželite učiniti domom, vlada SAD-a redovito prodaje stare svjetionike, doznajemo s MSN-a.