Svadba na daljinu

Zbog straha od koronavirusa, mladenci na vlastito vjenčanje “stigli” putem – videolinka

P. N.

FOTO/RawPixel

FOTO/RawPixel

Pozvani su se gosti ipak odazvali i stigli u salu za vjenčanja.Jedan je singapurski par nedavno posjetio selo koje se nalazi u istoj provinciji kao Wuha, epicentar koronavirusa. Nakon toga su odlučili na vlastito vjenčanje stići preko “prijenosa uživo” iz karantene, da bi izbjegli širenje smrtonosnog virusa, prenosi Oddity Central.


Svježbi bračni par Yu, imao je tako vrlo neobično vjenčanje. Umjesto da su doista i bili tamo te pozdravljali svoje goste, odlučili su to učiniti preko velikog ekrana, daleko od sale za vjenčanja. Par je posjetio mladoženjinu majku u Hunanu gdje se nalazi i Wuhan. Nakon toga su odlučili da je bolje da se sami smjeste u karantenu na četrnaest dana. Zaključili su da odgoda ili prekid vjenčanja nije opcija, pa su osmislili kompromis.


“Hvala što ste došli na naše vjenčanje. Vrlo nam je žao što u ovom prekrasnom trenutku nismo uživo sa vama, ali svejedno smo vrlo sretni što vas vidimo”, kazala je mladenka odjevena u bijelu vjenčanicu, iz hotelske sobe.
Pozvani su gosti stigli na ovaj poseban događaj, unatoč tom što je najavljena odsutnost mladenaca. S obzirom na to da su roditelji mladenke također putovali u Hunan, ni oni se nisu pojavili na svadbi. “Uživo” je od strane obitelji mladenke, stigla tek njezina sestra.


Osim što se nije održao tradicionalni prvi ples, sve su ostale svadbene tradicije bile ispoštovane. Održala se tako i zdravica u kojoj su mladenci sudjelovali u prijenosu uživo na velikom ekranu koji im je omogućen u sali za vjenčanja.