Začinio atmosferu

Zasmetala mu ‘negativna energija’ na poslu, pa kolegama u piće stavio LSD. Rezultat je zapanjujuć

Portal Novilist.hr

Ilustracija / Foto Unsplash

Ilustracija / Foto Unsplash

Američki tinejdžer je zaključio da nekoliko kolega u uredu širi negativnu energiju, pa je uzeo stvar u svoje ruke. Zaposlenik (19) tvrtke Enterprise Rent-A-Car odlučio je uzeti stvar u svoje ruke, ubacivši LSD u pića svojih radnih kolega, u pokušaju da ukloni negativnu energiju iz ureda.


Tinejdžer iz države Missouri je pronađen kad je u intervenciju pozvana policija jer su dva radnika završila u bolnici žaleći se na mučninu i drhtavicu.


Nakon ispitivanja, tinejdžer je priznao da je drogom „začinio“ vodu u bocama dvojici svojih kolega, dok je trećem stavio LSD u kavu, jer su „širili negativnu energiju“.
Prema tekstu portala UNILAD, osumnjičenik čije ime nije poznato, mogao bi se suočiti s optužbom za napad drugog stupnja te posjedovanje droge, iako do sada još nije podignuta službena optužnica. Mladić je pušten iz zatvora, ali više nije zaposlenik spomenute firme.


UNILAD navodi da je LSD snažna halucinogena droga koja se može konzumirati u različitim oblicima. U primjeru mladića iz teksta, u pića je ubačena u tekućem stanju. Kao takva je bezbojna i ne daje nikakav okus, pa je stoga teško primjetna.  Posljedice se mogu osjetiti 20 minuta nakon konzumacije, a svaka je reakcija individualna.


Prema pojedinim izvještajima, mikro – doziranjem droge može se povećati produktivnost na radnom mjestu. Znanstvenici teoriju istražuju već godinama, a doziranje bi stizalo u malim količinama, u kojima ne bi izazvalo psihodelične ili halucinogene posljedice.