Flamingo

Zaboravite sve dosadašnje trend poze: Stiže nam najnoviji hit za savršenu fotku

Portal Novilist.hr

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

Fotografije su neizostavan dio društvenih mreža, a o njihovoj popularnosti svjedoče različiti trendovi za "najbolju pozu" ili "selfie" koji se pojavljuju svake sezone.EKIPA koja odrasta uz društvene mreže, ali i ona koja iste ne može izbjeći, dobro pamti mnoge trendove u poziranju za fotke.


Pojavom „selfieja“ kojeg je u trend pretvorila Kim Kardashian, počele su se nizati mnoge fore za fantastičnu fotku.


Tako 2015. pamtimo po onim lagano otvorenim ustima čime smo nalikovali na ribu („fish gape“).


FOTO/Wikimedia Commons


FOTO/Wikimedia Commons

Nakon ovoga je uslijedio vjerojatno najomraženiji „duckface“. Malo tko nije „pućio“ usne na „selfiejima“ jer je to tada (uz neizostavno pokazivanje znaka za mir) jednostavno bilo tako.Koliko god mnogima „selfie“ ili po naški „samoslik“, bio omražen, njegova je popularnost neosporna.


Cosmopolitan javlja da je proljeće 2016., obilježio popularni dinosaur T. Rex po kojem je poza kad nam ruka miruje negdje na licu u položaju spremnom za grebanje, dobila i ime – „T. Rex selfie hand“.Zatim ni Bambi više nije bio tek lik iz bajke, jer je i jedna poza nosila ime po malenom lanetu. Sjećate se akrobacija na fotkama, kada se sjedi na cjevanicama, a stražnjica se naslanja na pete? E, to je ta poza koja je obilježila vruće ljeto 2017. godine.Primjećujemo trend da gotovo svaka godina nosi novu „must do“ pozu, pa nam tako ususret ljetu 2019., stiže – „Flamingo“ poza.


U suštini bi to značilo da jedna noga mora biti lagano savinuta da bi se što vjernije „skinula“ poza ove simpatične ružičaste ptice.Ova je ptica aktualna već godinama, jer svi se sjećamo gužvi na plažama kad su ružičasti plamenci plutali Jadranom, a nema tko se nije slikao s istim. Neki iz ljubavi i “fore”, a neki čisto da ukažu na “dosadnu ljetnu pojavu u obliku luftića”.


Megapopularna pjevačica Beyonce je među prvima „uhvatila“ ovu pozu.Brzo se uključila i Kendall Jenner, a na njezinom Instagramu postoji i video gdje možemo vidjeti kako je točno stala u ovu pozu.Dobru vijest za one nesklone akrobacijama, objavila je glumica Shay Mitchell na svom Instagram profilu, gdje je vidljivo da se ista poza može izvesti i – ležeći.