Escape Room

Za sve obožavatelje u izolaciji: Isprobajte besplatni Escape Room koji vas vodi u Hogwarts

P. N.

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Iako smo čekali pismo iz Hogwartsa koje nikada nije došlo, ova nam je škola ipak na kraju otvorila vrata, makar ona virtualna. Prije više od dvadeset godina, J. K. Rowling je objavila “Harry Potter i Kamen mudraca”, prvu od sedam knjiga u najčarobnijoj seriji svih vremena. Otkako je svijet upoznao mladog čarobnjaka Pottera pa sve do sada, ljubav između obožavatelja i svijeta magije, nije se umanjila. 


Nakon sedam knjiga, osam filmova, spin – off filmova, nebrojenih trgovina i tematskih parkova, Harry Potter je postao utkan u živote generacija na poseban kulturološki način.


Iako smo čekali pismo iz Hogwartsa koje nikada nije došlo, ova nam je škola ipak na kraju otvorila vrata, makar ona virtualna. Digitalna Harry Potter “soba za bijeg” odličan je bijeg od stvarnosti u kojoj se trenutno nalazimo. 
Sobu za bijeg je osmislilo osoblje knjižnice Peters Township Public Library, potpuno je besplatno i odvest će vas ravno između zidova Hogwartsa.


Izazov počinjete otkrićem da ste prva godina u Hogwartsu te gledajući isječke iz filmova, odgovarajući na pitanja, rješavajući zagonetke i dovršavajući izazove poput otkrivanja čarolija te baratanja čarobnjačkim novcem.


Za potpunu avanturu vam je potreban samo internet, udobna stolica ili kauč i naravno, svo znanje koje ste prikupili čitanjem knjiga i gledanjem filmova. Ah, da i ovaj link!