Tko voli, još mu je na vrijeme

Za prave ljubitelje piva i dobre pjesme: Lidija Bačić na daruvarskim Danima piva

Siniša Pavić

Dani Piva Daruvar 2019

Dani Piva Daruvar 2019DARUVAR Tko voli, još mu je na vrijeme, sjesti u atomobil pa put Daruvara, u petak i subotu, na daruvarske Dane piva! A tamo craft do crafta, što i ne čudi s obzirom da su Dani piva prepoznatljivi kao najveće okupljanje hrvatskih craft pivara na jednom mjestu. Em craftovi, em Pivovara Daruvar osnovana je još davne 1840. godine na imanju grofa Jankovića.


Ovogodišnja dvodnevna manifestacija okupiti će više od 40-tak craftera iz cijele Hrvatske. I ove će se godine u sklopu Dana piva održati Festival malih nezavisnih pivara Hrvatske pod nazivom ‘Dan nezavisnosti’, a unutar kojeg će biti organizirano nekoliko predavanja i panel rasprava čiji će glavni naglasak biti na kolaboracijama i postojećem Zakonu o trošarinama.


Pivari će nakon toga posjetiteljima ponuditi i prezentirati svoja piva, pa će struka i publika imati priliku na jednom mjestu upoznati i kušati čak 70-tak različitih domaćih craft piva. Program započinje u petak u 18.00 sati u prostoru Dvorca Janković, a nastavlja se u subotu od jutarnjih sati na glavnom gradskom trgu u Daruvaru.
Kako je pak, Pivovara Daruvar – koja je uz Grad Daruvar i Turističku zajednicu Daruvar organizator ovog događanja – i dom poznate linije craft piva 5th Element, ali i omiljenog lagera Staročeškog piva, ono će se točiti u subotu od ranih jutarnjih sati na šanku dugačkom 20 metara postavljenom na gradskom trgu.


Uz vrhunsko pivo posjetitelje čeka i zanimljiva gastro ponudi. Primjerice, gastro blogerica Marina Obradović daruvarskoj će publici ponuditi posebnu tortu napravljenu od tamnog Stout piva by 5th Element. U sklopu manifestacije tijekom subote održati će se i Sajam cvijeća te Sajam tradicionalnih gastro proizvoda iz kontinentalnog dijela Hrvatske.


A za kraj – Lidija Bačić. Pa tko voli, još mu je na vrijeme…