Nezgoda na stablu

Vjeverice u gnijezdu zapetljale repove, spašavali ih veterinari hitnim zahvatom

P. N.

Pixabay.com

Pixabay.com

Veterinari su objavili fotografije na stranici rehabilitacijskog centra Wildlife i napisali kako su repovi petero vjeverica uspješno raspetljani te su životinje oslobođene.Pet vjeverica u Wisconsinu oslobođeno je u nesretnoj zgodi koja ih je zadesila u njihovom gnijezdu. Skupina mladih sivih vjeverica pronađena je sa zapetljanim repovima, u kojima su se našli komadići trave i plastike, piše Sky News.


Smatra se kako je te materijale njihova majka koristila kako bi učvrstila gnijezdo. Ekipa za rehabilitaciju životinja dvadesetak je minuta radila na odmotavanju „gordijskog čvora“, a morali su paziti kako u cijelom procesu male životinje ne bi ostale ozlijeđene.


Anestezija prije zahvata


Veterinari su objavili fotografije na stranici rehabilitacijskog centra Wildlife i napisali kako su repovi petero vjeverica uspješno raspetljani te su životinje napokon oslobođene.

Prema njihovim riječima, vjevericama je bila potrebna hitna intervencija kako u potpunosti ne bi ostale bez svojeg repa. Nesretne vjeverice su prije samog zahvata bile anestezirane.