Majstor

Viralni hit: Virtuoz na harmonici genijalno ‘skinuo’ mentalitete svih naroda bivše Jugoslavije

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Twitter

Foto Screenshot Twitter

Svirajući Zvončiće na nevjerojatno simpatičan način predstavio je Hrvate, Bosance, Srbe, Crnogorce, Makedonce i SlovenceRIJEKA Samir Nurkić iz Zagreba pravi je virtuouz na harmonici. Njegov video u kojem je briljantno skinuo mentalitet svih šest naroda bivše Jugoslavije, i to svirajući Zvončiće masovno se dijeli na društvenim mrežama. 


Na nevjerojatno simpatičan način predstavio je tako Hrvate, Bosance, Srbe, Crnogorce, Makedonce i Slovence. 


Njegova objašnjenja daju poseban šarm cijelom videu, iako odsvirao je to sve tako majstorski da bi zasigurno svi i bez dodatnih pojašnjejna pogodili na koji se narod odnosi određena melodija.
“Kod nas u Hrvatskoj to sve zvuči po pe-esu. Nema tu puno dodavanja, znači, buraz nemreš mi to dirat”, kaže Samir Nurkić pa krene u klasičnu izvedbu popularne božićne pjesme.


Nakon toga govori kako jaran, Bosanac, pak totalno emotivno doživljava pjesmu, što se i čuje, ali i vidi po njegovoj prepoznatljivoj ekspresiji lica, piše Telegram.


Srbi se, kaže Samir, uvijek hvataju u kolo, dok je pak Makedoncima uvijek fešta jer su jako veseo narord. Crnogorci su dramatični, pa čak i kad su Zvončići u pitanju. 


A Slovenci? Oni su priča za sebe.


“Slovenci su skroz poludili”, kaže Samir, a onda krene izvoditi kompoziciju u suludoj polka verziji.


Po objavi videa, Samir je ubrzo postao pravi regionalni hit. Neke je toliko oduševio da su bez dileme zaključili: “Svirat će mi na svadbi”.