Frustrirani kupci

VIDEO Vegani formirali “ljudsku barikadu”: Zaustavljali ljude od kupovine mesnih proizvoda

P. N.

Grupa aktivista za životinje je poharala supermarket i pokušala zaustaviti ljude od kupovine mesnih proizvoda. NOVI ZELAND – Ekipa ljubitelja životinja iz udruge “Direct Action Everywhere”, obukla se u crno i formirala tzv. ljudsku barikadu duž odjela s mesnim proizvodima u supermarketu, prenosi New Zealand.


Neki od prosvjednika su preko usta zalijepili crne trake i držali natpise poput: “Prestanite jesti životinje” i “Ovo nije hrana nego nasilje”. Mirni prosvjed je bio sniman, a zatim i objavljen na društvenim mrežama. U videu se mogu vidjeti frustirani kupci koji grupi viču da su “odvratni” i da napuste trgovinu, prenosi LADBible.


“Maknite mi se s očiju. Zgrožen sam što ste uopće ovdje u supermarketu gdje kupujem hranu. Gadite mi se”, rekao je jedan od ljutitih kupaca. 
“Maknite tu kameru od mene! Obavljam svoj je***u kupovinu! Obavljam kupovinu gospođice, osim ako mi ne mislite platiti račun, možete odj***i”, poručio im je dugi razjareni kupac. 


Kažu da ne rade štetu


Voditeljica prosvjeda Anna Rippon kaže da je prosvjed bio miran. “Ovdje smo na mirnom prosvjedu za žrtve koje se ne vide i ne čuju iza zatvorenih vrata i trenutno iza nas leže mrtve”, rekla je u videu. 


Član grupe, Deno Stokes, branio je akcije prosvjednika i tvrdio da nisu napravili ništa ekstremno. “Način na koji su izloženi dijelovi životinja u supermarketu je daleko ekstremniji od onoga što mi radimo. Ne radimo nikakvu štetu, samo stojimo s natpisima i podižemo svijest”, kazao je Stokes. 


Pozvana i policija


Izjavu je dao i glasnogovornik supermarketa. “Kao supermarket, naporno radimo da bi našim veganima i vegetarijancima pružili dobru kvalitetu i pristupačne opcije u našim trgovinama i duboko smo posvećeni dobroj praksi dobrobiti životinja u cijelom našem lancu opskrbe. Zadržavamo pravo da svakoga tko prosvjeduje zamolimo da napusti naše trgovine, no međutim – u ovoj je prigodi zahtjev bio nekoliko puta ignoriran”, stoji u izjavi koju prenosi LADBible.


Glasnogovornik dodaje i da je na mjesto događaja pozvana policija da bi pružila pomoć djelatnicima, nakon čega su ubrzo prosvjednici i otišli.