Mladunčad će morati u Kinu

VIDEO U Berlinu su se rodile prve pande

P. N.

Foto: Zoo Berlin

Foto: Zoo Berlin

"Meng Meng panda je mama – i to dupla. Bez riječi smo. Toliko smo sretni"Berlinski zoološki vrt slavi nakon što je njihova panda postala mama i rodila blizance.


Zoološki vrt je objavio video na Facebooku uz koji su napisali: “Meng Meng panda je mama – i to dupla. Bez riječi smo. Toliko smo sretni.”


Izuzetno je teško i rijetko uzgajati pande u zatočeništvu; u zoološkim vrtovima širom svijeta živi nešto više od 400, piše BBC.
To je prvi put da su se pande rodile u Berlinu. Panda je svoje prvo mladunče donijela na svijet u subotu navečer. Otprilike sat vremena nakon došlo je i drugo.


“Meng Meng i njezina mladunčad dobro su podnijela porođaj i svi su dobrog zdravlja”, kazao je direktor zoološkog vrta Andreas Knieriem.“Iako su joj ovo prvi potomci, ona već obavlja divan posao kao mama”, dodaje Andreas. “U početku se mladunci moraju hraniti otprilike svaka dva do tri sata i ovisni su o tjelesnoj toplini svoje majke”, navodi Andreas.


Roditelji mladunčadi Meng Meng i Jiao Qing posuđeni su iz Kine – u Berlin su stigli u lipnju 2017. godine.


Kina je zemljama posudila desetak pandi kao simbol bliskih odnosa. Berlinski zoološki vrt plaća 15 milijuna dolara za 15-godišnji ugovor.


Iako su mladunci rođeni u Berlinu, oni ostaju Kinezi i moraju ih biti vraćeni u Kinu u roku od četiri godine.


Zoološki vrt kaže da će zasad panda i njezina dva mladunca biti daleko od pogleda posjetitelja zoološkog vrta.


Pogledajte video: