Dirljiva ljubavna priča

VIDEO Sedam desetljeća je čuvao njezinu crno – bijelu fotografiju. Napokon ju je ponovno ugledao

Portal Novilist.hr

FOTO/Youtube Screenshot, France 24

FOTO/Youtube Screenshot, France 24

Američki veteran i Francuskinja zaljubili su se tijekom Drugog svjetskog rata. Par se po prvi put ponovno vidio nakon sedamdeset i pet godina.Tijekom rata, američki se vojnik Robbins (24) zaljubio u lokalnu francusku djevojku Jeannine Ganaye (18) dok je bio stacioniran u njezinom rodnom gradu Breiu, 1944. godine.


Robbinsu je tada trebao netko tko će mu pomoći oprati odjeću, kada mu je mama djevojke odlučila pomoći. Nedugo zatim, Ganaye i Robbins su se zaljubili. Dva mjeseca kasnije, Robbins je morao napustiti selo i priključiti se borbi na Istočnom frontu, prenosi Unilad.


„Rekao sam joj da ću se vjerojatno vratiti i uzeti ju, ali nije se to dogodilo“, rekao je Robbins za francuski TV kanal France 2.
„Kada je otišao u kamionu, plakala sam i bila sam užasno tužna. Voljela bih da se nakon rata nije vratio u Ameriku“, dodala je Jeannine.


Po završetku rata 1945., Jeannine je počela učiti engleski s nadom da će se njezina ljubav jednog dana vratiti po nju.


Ali Robbins se vratio kući u SAD. Tamo je upoznao Lillian s kojom se i oženio. Par je zajedno radio u Mississippiju, dok Lillian nije preminula u devedeset i drugoj godini života prije četiri godine.


Jeannine se također ponovno zaljubila i udala 1949. godine, ali je i ona ostala udovica.Unatoč svemu, Robbins nikada nije zaboravio svoju francusku romansu. Sedam je desetljeća čuvao crno bijelu fotografiju svoje Jeannine.


Upravo je tu fotografiju pokazao francuskim novinarima koji su izvještavali o veteranima u SAD-u. Rekao im je da bi volio pronaći njezinu obitelj kada dođe u Francusku povodom obilježavanja 75. godišnjice Dana D.


„Vjerojatno je nikada neću vidjeti“ , rekao je tad Robbins, misleći da je žena preminula zbog starosti. Ali, novinari su našli Jeannine u staračkom domu.


Kamere su uhvatile vrlo emocionalan trenutak kada se par prvi put pogledao u oči nakon sedamdeset i pet godina.


„Uvijek sam te volio. Nikada mi nisi nestala iz srca“, rekao je Robbins svojoj davno izgubljenoj ljubavi.


Kada su ga pitali zbog čega se nije vratio po nju, Robbins je rekao: „Znate, kada se oženite, to više ne možete napraviti“, prenosi Unilad.


Nakon nekoliko sati koje su proveli zajedno, Robbins se uputio na proslavu u Normandiji, a par udovaca je jedno drugome obećao da će se ponovno vidjeti.