Aktivistica Lisa

VIDEO Proročanstvo iz crtića “Simpsoni”: Ljudi uvjereni da su predvidjeli aktivisticu Gretu Thunberg

P. N.

FOTO/Twitter

FOTO/Twitter

Nije ovo prvi put da su "Simpsoni" nešto predvidjeliJavnost je na društvenim mrežama uvjerena da je animirani serijal “The Simpsons” previdio aktivisticu Gretu Thunberg. LADBible prenosi da ekipa na društveni mrežama dijeli video zbog kojeg vjeruju da su režiseri crtića predvidjeli mladu aktivisticu i njezinu kampanju za klimatskim promjenama. 


Mlada je Greta Thunberg ljude neodoljivo podsjetila na Lisu Simpson. Poprilična je slučajnost što je Lisa u jednoj epizodi snimana na pozornici i “usred kampanje”. Čitajući komentare ispod spomenutog videa na YouTubeu, ta je situacija mnogima čudna. 


Nije ovo prvi put da su “Simpsoni” nešto “predvidjeli. “Simpsoni” već godinama daju genijalne nove stvari, a jedna od najzanimljivijih koja se u seriji dogodila prije nego li u stvarnosti je pobjeda Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima nakon kojih je postao 45. američki predsjednik.
U epizodu “Bart to the Future” koja je emitirana u ožujku 2000. godine, Lisa postaje predsjednicom. Nakon što je sjela u Ovalni ured, kaže: “Naslijedili smo popriličnu rupu u financijama od predsjednika Trumpa”, prenosi LADBible.


Ovo predviđanje nije prošlo neopaženo od kada je Trumpova popularnost skočila u nebesa. Jedan od scenarista, Dan Greaney, za Hollywood Reporter:  “Bilo je to upozorenje Americi. Činilo se logičnim posljednjim zaustavljanjem prije nego li dotaknemo dno. Bilo je naglašeno s vizijom Amerike koja je poludjela”.


Matt Groening za The Guardian kaže: “Da će on biti predsjednik, predvidjeli smo 2000. godine, ali Trump je bio najsmješnija šala koje smo se u tom trenutku mogli sjetiti i još je uvijek tako. Ovo je više od satire”.