Versajska palača

VIDEO Privatno razgledavanje povijesnog dvorca Versailles: Pogledajte raskošnu Dvoranu ogledala

P. N.

FOTO/ Château de Versailles/YouTube ScreenShot

FOTO/ Château de Versailles/YouTube ScreenShot

Google je prikupio više od četiri terabajta podataka i obavio teksturiranje 15 milijardi piksela.Versajska palača ili Dvorac Versailles jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u svijetu. Na takvim je lokacijama zbog popularnosti uobičajena i gužva, koja može biti frustrirajuća za posjetitelje. Zato su se udružili Google i Dvorac Versailles da bi korisnicima VR-a (virtualna stvarnost) omogućili privatno razgledavanje rezidencije kralja Luja XIV.


Ovo je najveći projekt fotogrametrije ikada napravljen u dvorcu. Korisnici HTC Vive-a i Oculus Rift-a moći će istražiti više od stotinu skulptura, slika i ostalih umjetnosti u nevjerojatno detaljnom prikazu, prenosi MSN.


Google je prikupio više od četiri terabajta podataka i obavio teksturiranje 15 milijardi piksela. Aplikacija će korisnicima pružiti istraživanje kraljevskih soba i raskošne Dvorane ogledala kao i mnogih drugih povijesno značajnih odaja.
“Tapete, slike, stropovi, skulpture i namještaj, sve je nadohvat vašeg upravljača i omogućit će vam neograničen i privilegiran pristup blagu Versaillesa. Za intimnije iskustvo, prebacite se na ‘noćnu opciju’ i istražite palaču pod svijetlima kamina”, stoji u opisu.


Ako nemate set Vive ili Rifta, Google je na “online” izložbi otkrio više od 390 dodataka, objekata, umjetnina i slika. Možete ići na privatnu turneju kroz šest najpoznatijih soba u Palači, uz audio snimke povijesnih stručnjaka. Izložba i aplikacija su dostupne na Googleovoj stranici za Umjetnost i kulturu.