Bliski susret

VIDEO Pitomi kit spasio kajakašu GoPro kameru

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Kako bi uhvatio jedinstvenu snimku norveškog kita iz blizine, ronilac je uronio svoju kameru u more, ali nije očekivao da će je kit kasnije spasiti.  Internetom su počela kružiti dva videozapisa koja prikazuju svu ljepotu životinjske vrste. Nevjerojatno pitom i presladak beluga kit pomogao je kajakašu kojemu je u more ispala njegova GoPro kamera, prenosi LADBible.


Ronilac Joachim Larssen vozio se kajakom u norveškome moru kada ga je kit prvo došao pozdraviti. Znatiželjni kit nazvan Hvaldimir već je lokalna zvijezda, a ovoga je puta pratio Joachimov kajak i pokušavao dobiti njegovu pozornost.Kako bi uhvatio jedinstvenu snimku norveškog kita iz blizine, ronilac je uronio svoju kameru u more, ali zasigurno nije očekivao da će je ova pitoma životinja kasnije spasiti. Hvaldimir je prvo nekoliko trenutaka pozirao pred kamerom, a onda se približio kameri i bacio je na dno mora. Upravo u tom trenutku Joachim je mislio da kameru više neće vidjeti, ali beluga kit mu je odlučio pomoći te je zaronio, ugrabio ustima kameru i vratio je natrag vlasniku.

– Htio sam ga snimiti pod vodom, ali on kao da je znao kako GoPro funkcionira pa ga je bacio u more i otišao potom po njega. Prvo sam bio iznenađen i nisam ga htio dirati jer je ipak to divlja životinja za koju ne znam kako će reagirati, rekao je Joachim nakon susreta s kitom koji ga je oduševio svojom pitomošću. – Ovaj susret je bio magičan, zaključuje ronilac.


Na kraju je službeno potvrđeno kako je Hvaldimir pitom zbog toga što je bio treniran od strane Rusa u Sankt Peterburgu kako bi pomagao djeci s traumama.