Vegani marširali i derali se na ljude koji jedu meso, a onda su naletili na njega

P. N.

Foto: YouTube/9 News/Screenshot

Foto: YouTube/9 News/Screenshot

Ista grupa u rujnu je ostavila mrtvo prase na pultu u McDonald'su. Držali su transparente na kojima je pisalo "meso je ubojstvo" i "želim živjeti"Veganski prosvjednici marširali su kroz predgrađe Pertha u Australiji vičući na ljude koji pokušavaju jesti.


Aktivisti, koji pripadaju skupini Direct Action Everywhere, nosili su transparente i veliki ekran.


“Na ekranu ćemo puštati dokumentarac Dominion koji ističe urođenu okrutnost mesne industrije. Dakle, to je sve što pokušavamo pokazati”, kazao je aktivist James Warden.
Dominion je objavljen prošle godine, a uključuje tajno snimanje i snimke dronova koje prikazuju okrutnost postupanja sa životinjama, prenosi LAD Bible.


Vrhunac prosvjeda u Perthu se dogodio kada su se približili restoranima i počeli vikati o onome što se događa u klaonicama i farmama diljem zemlje.


“Pilići su živi smrskani ili ubijeni zato što ne proizvode jaja”, viknula je jedna žena.


“Muška telad zakolje se za šest tjedana samo zato što ne proizvode mlijeko. Životinje ne žele bolje živote, one žele slobodu. Imamo izbor koje životinje nemaju”, vikali su.


Aktivisti su objavili snimku svoje prosvjedne šetnje putem Facebooka, a snimka je dočekana s pohvalama i prezirom.“Bravo, upravo ste smetali običnim ljudima koji samo pokušavaju uživati u ugodnom večernjem izlasku. Ako ste išta učinili, onda je to da ste okrenuli ljude protiv vašeg uvjerenja,” napisala je jedna osoba.


“Vi ste zakon. Nikad nemojte šutjeti”, napisao je drugi korisnik.


Ista grupa u rujnu je ostavila mrtvo prase na pultu u McDonald’su. Držali su transparente na kojima je pisalo “meso je ubojstvo” i “želim živjeti”.