McKamey Manor

UZNEMIRUJUĆE FOTKE “Ljudi često imaju PTSP nakon posjeta najstrašnijoj kući na svijetu”

Sanda Milinković

FOTO/MCKAMEY MANOR, Desolation Trailer, YT Screenshot

FOTO/MCKAMEY MANOR, Desolation Trailer, YT Screenshot

"Ovo nije ukleta kuća već komora za mučenje gdje je nekako, pravno, dozvoljeno mučiti ljude."McKamey Manor je po pisanju stranih medija “najstrašnija kuća na svijetu”. UNILAD prenosi da posjetiteljima nudi 15 tisuća funti ako uspiju proći kroz čitavu kuću i sigurno izađu na drugu stranu.


Jezivo iskustvo se događa u gradu Summertown (Tennessee), a vlasnik kuće, Russ McKamey, iskustvo opisuje kao “mentalnu igru”. Za ulazak u kuću morate imati dvadeset i jednu godinu, a ulaznica je vrećica pseće hrane za McKameyjevih petero pasa. No, posjetitelji moraju ispuniti i nekoliko uvjeta prije nego li započnu izazov.


 “Zbilja ovo ne želiš učiniti”


Umjesto standardnog potpisivanja o “razumijevanju pravila”, mrežna stranica kuće objašnjava da posjetitelj prije ulaska mora proći “fitnes test” i zatim potpisati četrdeset stranica ugovora o odricanju odgovornosti, sigurnoj riječi, pozadinskoj provjeri i dokazu o medicinskom osiguranju. Što je već u startu i više nego jezivo.
Posjetitelji moraju pogledati i video u trajanju od dva sata (“And Then There Were None”) što je svojevrsna kompilacija svih posjetitelja koji nisu uspjeli završiti ovu jezivu posjetu. Kroz video, fraza “zbilja ovo ne želiš učiniti”, konstantno se ponavlja.


Vlasnik se nije suzdržavao prilikom osmišljavanja ove kuće horora, pa će tako dovoljno hrabri posjetitelji iskusiti “vlažne uvjete, fizički zahtjevna okruženje, blizak kontakt s bićima i vrlo realne i grafičke scene horora”.


Horror Freak News prenosi da vlasnik kuće snima svaku “psihički i fizički zahtjevnu turu” za svoju vlastitu zaštitu. Videosnimke zatim objavljuje, prikazujući natjecatelje kako “poniženi odustaju”.


“Pustoš”


Iako mnoge posjete ukletim kućama ne dozvoljavaju glumcima da diraju posjetitelje, ovdje to nije slučaj. Zaposlenici smiju posjetitelje natjerati na mnoge horore, a posjetitelji ih ne smiju niti taknuti.


Prema Fox News-u,  za prolaz jezivim djelom kuće nazvanom “Pustoš”,  može vam trebati i više od deset sati. Posjetitelji mogu krenuti sami ili isprobati “interaktivno, personalizirano iskustvo za dvoje”.


FOTO/Twitter


FOTO/TwitterUgovor osvanuo na Twitteru


Nakon što je porasla popularnost kuće, jedan je korisnik Twittera na toj društvenoj mreži objavio ugovor o odricanju odgovornosti kojeg posjetitelji moraju potpisati prije ulaska. Da sve bude još više stravično i jezivo, u ugovoru stoji da posjetitelji prihvaćaju da im se “ruke smrskaju alatima”, da imaju “plastične vrećice na licu koje potencijalno mogu izazvati gušenje” te da zbog toga McKamey Manor neće smatrati odgovornom. 


FOTO/Bethany Mcphereson, Twitter


FOTO/Bethany Mcphereson, TwitterU ugovoru piše da “nema odustajanja osim ako nije riječ o ozbiljnom psihičkoj ili psihološkoj ozlijedi”. UNILAD prenosi da još nitko do sada nije završio prolaz kroz kuću, što znači da je svatko tko je ikada sudjelovao u izazovu, vjerojatno patio od nekog oblika spomenutih ozljeda.


FOTO/Bethany Mcphereson, Twitter


FOTO/Bethany Mcphereson, Twitter“Zapošljavaju bivše kriminalce”


Bethany Mcphereson je podijelila objavu na Facebooku napisavši: “Ako mislite posjetiti McKamey Manor ili ‘najstrašniju ukletu kuću na svijetu’, pročitajte ove stranice. Ovo nije ukleta kuća već komora za mučenje gdje je nekako, pravno, dozvoljeno mučiti ljude. Gotovo 100 posto posjetitelja završe s posttraumatskim stresnim poremećajem i treba im intenzivna terapija. Dozvoljeno im je da vam rade što god žele”. 


FOTO/mckameymanor, Instagram


FOTO/mckameymanor, InstagramNetko je u komentarima ispod objave napisao da se tamo “doslovno zapošljavaju bivši nasilni kriminalci s poviješću nasilnih i seksualnih zločina”. Dodaje i da se “lome kosti, čupa kosa, ne poštuje sigurna riječ i započinje s mučenjem prije potpisivanja ugovora”.


FOTO/McKamey Manor, Instagram


FOTO/McKamey Manor, Instagram